in , ,

De winnaars van het EK2016: De EU en zijn Politici

Net als bij het Brood en Spelen Offensief WK2014 en de eindstand van het WK2014, ook dit jaar weer een eindoverzichtje van de resultaten van EK2016. Haast onmogelijk, het Politiek Offensief EK2016 is uiteindelijk heftiger geworden dan die van het WK2014.

Politiek Offensief werd ingeluid met een knap stukje duivelsaanbidding in Zwitserland en uiteraard een Bilderberg bijeenkomst in (van alle locaties mogelijk) Dresden in Duitsland waar Rutte kennelijk een veeg uit de pan heeft gekregen. Meteen daarna startte dan ook Brood en Spelen Offensief pas echt. Daar gaan we:

eindeloze uitbreiden van de macht

geld grijpen

De handelsverdragen

De lelijke maatregelen

En nieuw dit jaar: De Uittredingen

Niet gerapporteerd, wel gezien

Uiteraard betreft bovenstaande slechts waar Lang Leve Europa over rapporteerde in teken van EK2016. Het mag duidelijk zijn dat er nog veel meer is gegrepen en bereikt wat niet gezien en beschreven werd. Voordat we de eindstand vaststellen, nog wat bookmarks waar niet aan toe gekomen is tijdens het Politiek Offensief Brood en Spelen EK2016:

De eindstand

Deze slag van ‘ Brood en Spelen Offensief EK2016’ is gewonnen door…

De Politici!

Ja, de periode van 10 juni (aansluitend op Bilderberg 2016) tot de finale vandaag 10 juli was weer een zeer succesvolle periode voor politici. Als je de breedte van het politieke geweld tegen de eigen bevolking zo beschouwt, kan je niet anders concluderen dat de politiek deze slag weer gewonnen heeft. Het grijpen, het uitbreiden en het bang maken kende geen einde.

Wij hebben deze slag dus verloren, de oorlog echter…

We hebben de EK2016-slag dan wel verloren, de oorlog keert echter wel degelijk in ons voordeel…

Zie de twee betogen eens van Pat Condell. Deze koude logica is niet meer te ontkennen. Zie het betoog over de kansloosheid van het EU bezuinigingsbeleid door Mark Blyth. Het is volstrekt duidelijk dat het (voor redden van bankiers) gekozen eurobeleid niet kan werken. Neem het betoog onlangs van CDAer (maar toch OK) Pieter Omtzigt: Bijdrage Omtzigt aan GeenPeil-debat 5 juli. Het gemak waarmee hij Kabinet Rutte klem zet in hun eigen logica en in al hun absurditeit is geweldig om te zien. Neem ook de eindeloze serie van moties van wantrouwen tegen Kabinet Rutte, het is absurd te noemen de wanprestatie die Rutte neerzet. Een direct citaat: Totaal, totaal, totaal tegen inspraak‘…

Dat de technocratische elite hun gelederen niet meer gesloten kunnen houden is met de Brexit duidelijk geworden. Zelfs de aanslag op Jo Cox kon het schip niet keren. Ze hebben zich daarop verkeken, een heftige faux pas.

Met de Brexit referendum-uitslag, het Nee-referendum, het vreemde associatie- en afpersspel met Turkije, het falende bezuinigen, het blijvend uitkopen van bankiers, het etterende MH17 dossier, het continue “meer EU”-machtgrijpen wat immer meer wrevel opwekt, de eindeloze immigranten waar de EU veel xenofilie en oikofobie toont, de wel/niet associatie met Oekraïne, de eindeloze verstrekking van NL-visums

Ik heb een sterk vermoeden dat Juncker onlangs met het CETA en TTIP referendum de EU een genadeklap heeft gegeven.

Vakantie

Uiteraard blijft Lang Leve Europa het nieuws volgen, maar dan start nu uiteraard de vakantie weer en dat betekent net als bij het WK2014, opnieuw weer onrust rondom de euro. Het continu uitgespeelde angst-spel is toch zo voorspelbaar hè…

Zo lang iedereen maar bang is, is het leven goed voor de bestuurlijke elite. Hoe lang blijft deze dynamiek nog in stand?

We zijn nu ogenschijnlijk met de achtbaan zachtjes beginnen te rollen naar de afgrond/uitgang. We gaan spoedig zien wat de achtbaan ons gaat brengen. Eén ding is voor mij zeker: er gaat binnenkort iets veranderen. En verandering komt meestal niet zonder slag of stoot. Boeiende tijden dus voor hen die het willen zien!

Lees verder via Bron: Lang Leve Europa!

Photo by ING Nederland cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Brussel heeft nieuwe taak: Onheilspellende boodschappen en angst aanwakkeren

Goldman Sachs blijft de Wereld regeren