in , , , ,

100 jaar na de 1e wereldoorlog: Duitse Rijk overheerst opnieuw in de EU na Brexit

3271412213 40f73dd085 worldwar

Voor de Fransen is de uitslag van het een nog grotere schok dan de Duitsers. Dit omdat de Fransen nu nog moeilijker tegenwerk kunnen bieden aan het reeds bestaande overgewicht van de Duitsers binnen de . Dit was reeds een probleem in de welke nu ook volop zal meespelen binnen de Europese Unie.

Door de Brexit neemt het gewicht van de Duitsers gestaag toe op het Europese toneel. De laatste jaren was dit reeds toegenomen door de gunstige economische situatie van de Duitsers, dit in schril contrast tot andere Europese grootmachten zoals Frankrijk, of . Enkel op militair vlak waren de Fransen en Britten de meerdere van de Duitsers. Dit komt voornamelijk door I en Wereldoorlog II waarbij geen militaire plannen meer mocht koesteren.

Ironisch genoeg lijkt Duitsland 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog toch Europa veroverd te hebben, deze maal politiek en economisch. Ook op andere vlakken zoals met de Russische sancties staat Duitsland lijnrecht tegenover Frankrijk.

In de Franse pers wordt veelvuldig gesproken over de gevaren van een Duitse overheersing, gevoelens welke na 100 jaar nog steeds niet zijn verdwenen. Ironisch genoeg werd de Europese Unie gecreëerd om te zorgen dat er nooit meer een openlijk conflict zou plaatsvinden tussen beide landen, iets wat door het verdwijnen van de Britten terug openlijk naar boven komt.

Wat echter niet verteld wordt in de Franse pers is dat het land de slechte economische situatie volledig aan zichzelf te danken heeft door het protectionisme van de Franse economie, en het ontbreken van flexibiliteit. Dit in schril contrast met de Duitse inspanningen van de laatste decennia.

Indien de Brexit volledig wordt uitgevoerd en het land geen deel meer zal uitmaken van een vrijehandelszone met Europa dan zal de concurrentie nog verder aanwakkeren tussen Duitsland, Frankrijk en in mindere mate . Vele bedrijven in “The City” maakten reeds bekend dat indien noodzakelijk de hoofdzetels verplaatst zullen worden naar het Europese vasteland. Voor een volledige verhuis is Parijs of Frankfurt een meer logische keuze waarbij de aanwezigheid van de vele Europese instellingen te Frankfurt waaronder de de meest logische keuze is. Indien dit daadwerkelijk gebeurd zal Frankfurt de hoofdplaats worden van het Europese economische hart met Brussel voor de overige zaken. Parijs dreigt dan ook achter te blijven met een habbekrats.

Daarbij aansluitend is de Eurocrisis nog steeds niet volledig verteerd waardoor ook deze korte termijn naar boven zal komen. Nu het uit de EU stapt is de Eurozone in grote mate gelijk aan Europa. Een Europa, gedomineerd door Duitsland in de praktijk. De vraag is enkel hoe lang de Fransen dit zullen kunnen aarden….

Bij een escalatie van dit probleem is een realistisch scenario dan ook een verdere splitsing van Noord-en Zuid-Europa met elk een eigen munt. Iets wat diverse economen reeds jaren voorspellen. Dit zou voor het eerst ook een duidelijke en correctie unie vormen. Namelijk een correcte grenslijn tussen het Romaanse en Germaanse Rijk, iets wat in de honderden jaren ervoor telkens kunstmatig werd teniet gedaan.

Eens te meer is duidelijk dat de geschiedenis zich elke maal herhaalt. Zaken welke in de Romeinse tijd niet werden opgelost komen opnieuw bovendrijven. Wat ook de oplossing zal zijn, de enigste goede is er één waarbij de geschiedenis gerespecteerd zal worden. Enkel dan is een hechte samenwerking écht mogelijk.

Lees verder via Bron: Pensioenactivist

Photo by Rob Hogeslag cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5968123054 165965f9a4 zelfmoord1

Waar zijn we met zijn allen mee bezig? Meer zelfdodingen dan ooit tevoren

eurozone12 amigos 720x340

Gelukt! Hoe de EU Pensioen Unie ongelezen werd geïntroduceerd/doorgedrukt