in

Gilden of de opbouw na de puinhopen van het neo-liberalisme

Laten we nu eens reëel zijn, Ons eens zo mooie land zit behoorlijk in de kreukels. het afbraak en verkoopbeleid heeft Nederland achtergelaten in ruïnes.

De infrastructuur behoeft onderhoud. De huizenmarkt is een luchtbel gebleken en alle nuts diensten zijn overgegaan naar de hoogste bieder. De regie is overgenomen door het bedrijfsleven. Dat bedrijfsleven gaat over lijken. Alles voor de winst maar niets voor de mens. Daar hebben we dus last van. Nederland zat in de uitverkoop en nu blijkt dat het land zo goed als failliet is.

Natuurlijk zijn er oplossingen, maar of die in het grote plan passen ? Politici buitelen over elkaar heen. Ze spreken over een aantrekkende . De meerderheid van de ingezetenen van het land merken het niet. De happy few ? Die zijn tevreden ! Blind en doof voor de problemen van Jan met de Pet oftewel Henk en Ingrid proberen ze telkens pleisters en zoethouders te initiëren.Maar het is op, en onwaarheden worden de bevolking op de mouw gespeld.

De arbeidsmarkt is kapotgemaakt, de huizenmarkt gemanipuleerd, het geld ontheemd en gedigitaliseerd. Sociale verbanden zijn uit elkaar geslagen. En het ergste ? Geld is meer waard geworden dan menselijkheid. Het volk lijdt !

Het wordt tijd dat de bevolking gaat kiezen voor een eerlijke verdeling en terugkeert naar de zekerheid. Geen zorgen te maken over geld, levensstijl en hoe de kinderen terecht dienen te komen. Iedereen weet dat wel, maar is vergeten hoe dat nu precies moest. Nu wellicht is dit een plan om de grootste schade op korte termijn te herstellen. Nederland in de steiger en wel letterlijk !

Het is even doordouwen en slikken, bedrijven die nu de macht hebben en oppermachtig zijn zullen hun macht moeten gaan afstaan. Geld wat voor burgers is moet ook naar de burger gaan en niet naar de multinational. Hoe ? Dat ga ik nu uitvoerig uit de doeken doen. Ik ben van mening dat onderstaand plan kan werken en spotgoedkoop is. De politieke partij die dit niet wil uitvoeren of zelfs maar wil overdenken is niet zuiver op de graat. Dat gezegd hebbende dan nu het herstelplan.

Van puin kan een gebouw gemaakt worden of iets anders daar de grondstoffen aanwezig zijn, allereerst zal onderzocht moeten worden waar de werkelijke problemen liggen. Elke janboerelul kan beamen dat zij dat al weten en dat is ook zo.

We beginnen met de problemen, daarna de oplossingen !

 • Huisvesting, ook de sociale
 • Werkgelegenheid
 • Recreatie
 • Mobiliteit / infrastructuur
 • Levensonderhoud
 • Onderwijs
 • Zorg
 • Vergrijzing leegloop uit dorpen.

Vanuit het juiste perspectief, en dat is van onder naar boven , ipv van boven naar onder ( opgelegd beleid) ontstaat een duidelijk beeld hoe iets aangepakt moet worden en waarom. neemt toe vanwege de hoge betaaldruk en de onwetendheid van mensen. De kennis is verdwenen en hoe nu een goede boterham te verdienen ? Tevens is de mogelijkheid tot leren ongedaan gemaakt. Grote leerfabrieken zijn opgezet de ROC's. Jongeren hebben een leerplicht, maar de betaling van schoolgeld en boeken zorgen voor budgettaire problemen. Zeker als een kind 18 jaar wordt. Voor iemand die spaarpotten heeft en een zeker salaris zal er geen probleem zijn. Echter het gros bestaat uit normale mensen die in de veronderstelling zijn dat de staat dat verzorgt. Nu Dit geldt niet langer. Tijdens het spel zijn de regel gewijzigd. De burger kan het niet meer bijhouden en loopt van de ene verassing in de volgende.

Volgens denktanks zal er het volgende moeten gebeuren en wel van de ene dag op de andere:

 1. Huizen moeten gebouwd worden om de woningnood te ledigen,  De markt dient te verzadigen zodat een nieuw huis een betaalbaar feestje wordt, een hypotheek onnodig, want huren wordt weer betaalbaar.
 2. Flexwerk dient met onmiddellijke ingang verboden te worden en de uitzendbureau's opgeheven. Ja ook de beursgenoteerde uitzendbureau's. Seizoenwerk zal verricht worden door mensen met een vast contract rechtstreeks bij de werkgever, zonder tussenkomst van bemiddelaars. Alleen vaste contracten van minimaal 20 uur mogen worden aangegaan. Een loonbedrijf mag dan mensen verhuren,voor een periode met een vergunning. (uitzendbureau met vast personeelsbestand)
 3. Geld wat vrijgemaakt wordt voor bepaalde groepen dien te worden voorzien van een “oormerk”. Subsidie worden door gemeenten verstrekt middels een verdeelsleutel uit de algemene middelen ( opbrengsten belastingen, aardgasbaten en handel/doorvoerinkomsten.)
 4. Het Midden en Kleinbedrijf, eenmanszaken (ZZP) , BV's en VOF's krijgen steun van het onderwijs, Zij zijn namelijk verantwoordelijkheid voor diensten en kennis van beroepen.
 5. Jongeren van 18 jaar en ouder en “onrendabele” ( ouderen en 30+'ers ) die niet aan de bak komen, worden door gemeenten geholpen in dienst te treden,  een ambachtsopleiding voor langere duur is een pre !

Op dit moment lopen winkelcentra leeg, kantoren staan ook al leeg en de bestemming ? Onduidelijk ! Speculanten in onroerend goed spinnen er natuurlijk garen bij, maar aangezien de woningnood verergert ten gunste van het grote geld is een herverdeling noodzakelijk. Gooi die leegstaande bedrijfskolossen tegen de vlakte en zet goedkope prefabhuizen neer. Verhuur deze tegen een betaalbaar tarief door een coöperatie. Een asielzoekerskamp kan ook binnen een week worden opgezet, dus noodwoningen kunnen een definitieve woonfunctie krijgen. Betaalbaar en geen subsidies meer nodig voor de sociale huurders. Dit plan is eerder behandeld op deze website.

Nu het werkgelegenheidsplan, boven staan de voorwaarden om dit plan te laten slagen, de burgers weer hoop en baanzekerheid te geven. Inzet is de verloren kennis weer terughalen en tekorten aan te vullen zodat een bedrijvige micro-economie weer opbloeit. Wie en wat zijn er nodig ?

Allereerst is de vraag wat is eerder, de kip of het ei ?

Onderwijs, het stokpaardje van d'66, bedrijven ? Inzet van de VVD. En natuurlijk de arbeiders de mensen die ontevreden zijn /SP/Groen-Links om het linkse blok te noemen.

het systeem op dit moment is flex, onbehoorlijk bestuur, uitbuiting, onbetaald werk ( vrijwilligers) en Stages. Deze vormen worden losgelaten en wel totaal. Het voortgezet onderwijs gaat op zoek naar MKB bedrijven die jongeren en ouderen wensen op te leiden en die unieke kennis hebben. We denken aan klusbedrijven, kleermakers, architectenkantoren, meubelmakers, beveiligers en nog veel meer beroepen die kleinschalig zijn uit te rollen. De ROC's krijgen de rol deze bedrijven te voorzien van personeel. Voor een periode van 5 jaar met een arbeidscontract. De ROC's geven aan de MKB bedrijfjes onderwijskundig onderricht. Het personeel van deze bedrijfjes valt onder de ROC's, met dien verstande dat stage lopen verboden is. De afdelingen van Sociale zaken van gemeenten verwijzen mensen door naar de ROC's om te zien waar ze geplaatst worden. Een uitkering wordt dan voor een bepaalde tijd verstrekt totdat de hulpvrager bediend is van een leer/werk plaats.

Er dient een onderwijs/leer-werk contract te worden aangeboden betaald uit re integratiegelden en overige algemene middelen van aangesloten gemeenten. De leerling ontvangt een minimum salaris voor de periode van 5 jaar en kan geen beroep doen op de studiefinanciering ( een salaris dient dit doel). Tevens worden de Europesche subsidies verstrekt aan Nederland voor het MKB opgenomen in dit leerfonds GILDEPLAN. Hieruit kunnen de salarissen betaald worden voor de leerlingen. Het MKB krijgt personeel wat steunt in werkzaamheden, maar worden ontslagen van de plicht om door te betalen bij ziekte. Dit wordt de verantwoordelijkheid van het ROC. Tevens leid het MKB personen op voor het “middenstand-diploma” en/of ambacht. Na 4 jaar wordt de leerling schriftelijk getoetst op het geleerde vak en zal bij goed gevolg een diploma verstrekken. De leerling kan dan een eigen zaak beginnen, of in loondienst treden van een bedrijf dan wel instelling.

De gelden worden verstrekt door aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) Alsmede gelden die ter beschikking gesteld worden door het bedrijfsleven. Deze komen in een stichting terecht die de salarissen en kosten voor het MKB vergoed. De toezichthouder zal Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn van een gemeente. Zo komen de gelden die bedoeld zijn voor werkgelegenheidsprojecten ten goede aan de individuen die geen perspectief hadden. Ook maakt het een einde aan uitbuiting en stages, waarbij misbruik gemaakt wordt van een leerling. Ook het UWV zal nauw met de gemeente afdeling moeten gaan samenwerken en onderwijs/re-integratie gelden beschikbaar stellen als een gemeente daarom vraagt.

De leerling heeft na 5 jaar een diploma op zak en kan een winkel dan wel dienst leveren in zijn/haar woonplaats. Gezelligheid en bedrijvigheid neemt toe , en de zekerheid zorgt ervoor dat mensen weer hun leven kunnen uitstippelen naar eigen wensen. Service neemt ook toe, en geen reden meer voor leegloop van dorpen. Grote supermarkten zullen verdwijnen, want panden worden weer voorzien van een slager, groenteboer, kledingwinkel, schoenmaker en klokkenmakers. Ook de bouw hoeft niet meer te worden uitbesteed aan “vreemden” betonvlechters, bekisters, machinisten voor groot materieel en ambachtslieden zijn weer terug. Ditmaal met bijbehorende handigheidjes waar machines niet aan kunnen tippen. Nieuwe ideeën en innovatie krijgen meer ruimte en kosten ? Deze worden gedrukt. eerlijke arbeid voor een eerlijk loon. Bijkomende voordelen, meer sociale samenhang en meer veiligheid. Nederland dient zijn verloren kennis weer eigen te maken, en dit plan wordt momenteel besproken in mijn woonplaats.

Het is door deze gemeente omarmt en onderhandelingen gestart. Nu is het durven en aanpakken. Stop de Flex en ga voor zekerheid. Het leven wordt mooier en socialer. Wij gaan beginnen en U ? Doet U mee ?

Suggesties en feedback ?

Stuur ze in ! dr.snuggles.urubin@gmail.com

Lees verder via de Bron: urubin.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Magnetar explosie: Grote golf van energie onderweg naar de aarde, nog 13 dagen(zware aardbevingen)

AIVD houdt nog steeds taps achter over moord op Theo van Gogh: “Dit lijkt verdacht veel op een doofpot”