in , , , ,

Goed verzekerd voor tandartskosten? Vergeet het maar!

tandarts 1541700202
Free-Photos / Pixabay

De tijd dat alle tandartskosten maar worden verzekerd door uw zorgverzekeraar is voorgoed voorbij. De tandartsen kunnen nu vragen wat ze willen voor een behandeling en de zorgverzekeraar vergoed alleen de kosten tot een door hen bepaald normbedrag.

Was het maximumbedrag voor het vullen van een gaatje in 2011 bijvoorbeeld 80 euro, dan werd dat volledig of voor 80% vergoed door uw verzekeraar, afhankelijk van de verzekering die u heeft. Nu kan de tandarts er voor vragen wat hij wil. Vraagt hij in plaats van 80 euro nu bijvoorbeeld 120 euro, dan vergoed uw verzekering gewoon tot het standaard bedrag van 80 euro en de rest mag u zelf betalen.

En dat kan flink oplopen, want meestal wordt meteen even het tandsteen weggehaald, wordt even aan de tanden gevoeld en geschraapt en vervolgens moet dat allemaal worden betaald. En nu ze kunnen vragen wat ze willen, zullen ze zeker meer verzinnen om flink aan uw gebit te verdienen. En dan maar hopen dat de kosten van al die extra behandelingen binnen de norm van uw verzekeraar vallen en worden vergoed. En dat is dus een verassing. Voor u is dus het eind totaal zoek.

U zult in het vervolg met een rekenmachientje en een lijst met daarop de maximum te vergoeden bedragen van uw zorgverzekeraar naar de tandarts toe moeten gaan en aan de tandarts moeten vragen wat de behandeling gaat kosten. Dan moet u gaan vergelijken of de bedragen ook boven het maximum te vergoeden bedrag van de verzekeraar komt. Is dat het geval, dan is het aan u om te bepalen of u het resterende bedrag zelf kunt of wilt betalen. Zo niet, dan zult u tegen de tandarts moeten zeggen dat u van de behandeling af moet zien om financiële redenen.

En anders kunt u een behoorlijk hoge tandartsrekening verwachten waarvan u een groot deel zelf moet betalen wat niet door uw zorgverzekering wordt vergoed. En dat kan oplopen tot ver over de honderd euro of meer. Dus het gewone bezoekje aan de tandarts wordt nu een bezoekje van heel wat rekenwerk en maar hopen dat de tandarts u geen bedragen voorliegt om toch de behandeling te kunnen doen en flink te kunnen verdienen. Want is de behandeling eenmaal gebeurd, dan kunt u niet meer voor de kosten weglopen en loopt u het risico lopen zwaar in de schulden te raken al u de rekening niet kunt betalen.

Bij de tandartsen moet je tegenwoordig trouwens ook een medische anamnese formulier invullen. Dat is een formulier met een aantal medische vragen die u dan moet beantwoorden. Wat de meeste tandartsen er niet bij zeggen is dat het invullen van dat stuk papier u tot wel 20 euro kan gaan kosten, al dan niet vergoed door de ziekenfonds. Voor de tandarts is het belangrijk om te weten of zijn patiënt ook een besmettelijke ziekte heeft of medicijnen gebruikt die complicaties kan geven waarvoor de tandarts aansprakelijk kan worden gesteld.

Prima, als dat nu opeens nodig is. Maar overigens wel erg vreemd dat het jaren zonder dat formulier ook prima is gegaan. En als de tandarts al die medische gegeven graag wil weten, moet hij ook zelf voor de kosten opdraaien die het verstrekken van de gegevens door de patiënt met zich mee blijkt te brengen. En dan niet de rekening van bijna 20 euro bij de patiënt neerleggen want dat is onlogisch. Wanneer een patiënt bij een tandarts komt voor een behandeling, dan kiest de patiënt daar zelf voor en dan is het logisch dat je een rekening krijgt.

Maar een rekening krijgen voor iets waar je zelf niet om hebt gevraagd is net zo belachelijk dan dat je een telefoonnummer van iemand vraagt en vervolgens de eigenaar van het nummer een rekening stuurt voor het het geven van dat nummer. Dus krijgt u een dergelijk formulier onder de neus geschoven, dan eerst vragen of u daarvoor ook moet betalen. Is dat zo, dan gewoon helemaal niets invullen. U bent het niet verplicht, tenzij u dat zelf wilt.

De tandarts kan dan moeilijk gaan doen, maar u kunt dan zeggen dat u de gegevens alleen verstrekt wanneer de tandarts geen geld kosten in rekening breng voor uw vrijwillig versterkte gegeven waar u zelf helemaal geen baat bij heeft. Een andere mogelijkheid is om de tandarts te laten weten dat wanneer hij uw medische gegevens wil weten, u daarvoor 20 euro vraagt wanneer voor de door u versterkte gegevens geld wordt gevraagd. Dus kan de tandarts zelf beslissen of hij er 20 euro voor over heeft om uw medische gegevens te mogen hebben of dat het voor beide partijen niets kost. Tenslotte is het afgeven van uw misschien gevoelige medische gegevens ten behoeve van de administratie van de tandarts. Het is geen dienst die u bewezen wordt. Sterker nog, u bewijst de tandarts een dienst.

Lang leve het nieuwe zorgstelsel en een grote schop onder de domme reet van de bedenkers van deze vreselijk achterlijkheid. Maar petje af voor dit rechtlijnige domme kabinet met betonnen oog en oor kleppen op. Deze regering presteert het om in 1 jaar tijd een compleet zorgstelsel om zeep te helpen wat voor de Balkenende periode het beste zorgstelsel van de wereld was.

Zelfs Peter Jan Potter heeft er een aantal jaren voor moeten vechten om een start te maken om die hele zorg aan flarden te helpen. Maar ja, uit wat voor personen bestaat kabinet Flutte dan ook? Uit niets ontziende kapitalisten, grijnzende eigenheimers, mensen met een niet al te zuinig verleden, liegende en bedriegende gelovigen, asielzoekers beulen, cultuurbarbaren, kinderrechten schenders, egotrippers en beginnende pruts cabaretiers die op het podium geen kans hebben gekregen en het maar in een regering proberen.

En allemaal hebben ze een hoofddoekjestrauma. En zeg nou zelf; van wie hebben we nou eigenlijk het meeste last? Van deze regering die bijna alle Nederlanders financieel vermoord, pensioenen af pakt, een fatsoenlijk leven tegenwerkt, de werkgelegenheid wegbezuinigd, de voedselbanken stimuleert, de beste zorg voor de minder bedeelden ontoegankelijk maakt, de ouderen straft voor het opbouwen van Nederland, crimineel gedrag in de hand werkt, alles wat Nederland groot heeft gemaakt wegbezuinigd en alle lol van ons af pakt, of van al die zogenoemde allochtone Nederlanders die zo’n beetje overal de schuld van krijgen?

Maar of die er nou wel of niet zijn, iedere regering bedenkt wel weer wat nieuws om de strot van de Nederlandse burger financieel dicht te knijpen en ze nog meer lol af te pakken dan nu. En dat alleen maar om te overheersen en van Nederlandse burgers niet denkende automatische werkslaven te maken die gewoon mee moeten doen en voor de rest hun bek moeten houden. En er wat voor terug krijgen? Ja, een schop onder je reet en een hoop ellende. En de zorg? Die is straks alleen maar bereikbaar voor de rijken. De mensen met weinig geld moeten hun kont maar redden wanneer ze extra medische zorg niet kunnen betalen. Het is

Om kotsmisselijk van te worden!

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
surveillance 1541699777

Sick: Chinese beveiligingscamera’s herkennen mensen op straat aan hoe ze lopen

fbi 1541712027

Crisisacteurs op? Borderline Bar ‘overlevers’ waren OOK bij de massale schietpartij in Las Vegas