in , , , ,

Ook de nieuwe versie van de Corona-noodwet is een draak van een wet die we niet moeten willen

Met grote heeft Stichting First kennisgenomen van de nieuwe Corona-noodwet zoals die gisteren door het kabinet is ingediend bij de Tweede Kamer. Privacy First acht deze wet volstrekt overbodig, ondemocratisch, maatschappelijk ontwrichtend en juridisch onrechtmatig. Hieronder zal Privacy First dit kort toelichten.

De eerste concept-versie van de noodwet was een juridisch gedrocht dat de toets aan de Grondwet en de mensenrechten (waaronder het recht op privacy, het huisrecht en de vrijheid van beweging) op geen enkele wijze kon doorstaan. Desondanks maakt het kabinet nu geen pas op de plaats, maar drukt haar totalitaire noodwet-agenda onverminderd door.  Door de nieuwe noodwet dreigen immers nog steeds de volgende draconische maatregelen:

  • Juridisch verplichte “veilige afstand” tussen vrijwel iedereen die niet op hetzelfde adres woont. Volstrekt onnodig dreigt hierdoor de “anderhalvemetersamenleving” juridisch verankerd te worden.
  • Regeren per decreet door de minister(s). In de voorgestelde noodwet wordt dit de standaard praktijk en wordt het parlement grotendeels vleugellam gemaakt (zie o.a. art. 58c en bijbehorende toelichting). Dit geldt zelfs voor kwesties die buiten de noodwet vallen. In art. 58s wordt dit eufemistisch een “vangnet” genoemd: “Indien zich een omstandigheid voordoet waarvoor de (…) geldende maatregelen niet toereikend zijn, kunnen bij ministeriële regeling andere maatregelen worden genomen die de kans op verspreiding van het [Coronavirus] redelijkerwijze beperken.” Dit vormt simpelweg een recept voor toekomstig machtsmisbruik op een breed scala aan onderwerpen.

  • Verbod op groepsvorming, evenementen, verplichte hygiënemaatregelen en beschermingsmiddelen, beroepsverboden, verbod op personenvervoer, onderwijs, etc.

  • Alles op straffe van hoge boetes.

  • De beruchte Corona-app staat weliswaar niet meer in de nieuwe noodwet, maar zal in een apart wetsvoorstel alsnog juridisch verankerd worden. Daarmee blijft de dreiging van massale invoering van deze surveillance app onverminderd hoog.

First zal allereerst langs politieke weg de ingediende noodwet verder onschadelijk trachten te maken. In coalitie met andere relevante organisaties zal Privacy First tevens de mogelijkheden verkennen om eventuele inwerkingtreding van deze noodwet juridisch te verhinderen of de noodwet buiten werking te laten stellen.

Lees verder bij de bron: Privacy First en privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL verraden van binnen uit .....
1 jaar geleden

CV-19 is niet een natuurlijk virus, maar ge-engineered door partijen die uit waren op meer macht. Partijen als Bill Gates (maar er zijn veel meer betrokkenen) zien in dit virus een manier om mensen onder controle te krijgen …. En dat is precies wat via regeringen wordt uitgespeeld. Heel slim en heel vals …

Regeringen hebben alles gedaan om het virus erger te doen lijken dan het in werkelijkheid is en zij doen nu weer alles om zoveel mogelijk regels te bedenken waarmee zij de vrijheid van burgers kunnen beperken.
Dat geeft dan weer aan waar “onze” regeringen staan. Namelijk niet aan de kant van de burgers.
De NL regering volgt de richtlijnen van de Nieuwe Wereld Orde …

Ik heb heel lang niet willen geloven wat er aan de hand is maar de enige conclusie is dat “onze” regering de burgers heeft verraden aan de Nieuwe Wereld Orde.

Het is een volkomen duidelijke situatie en de enige conclusie is dat burgers zo snel mogelijk wakker worden en iin opstand komen tegen deze regering en tegen de EU !!!

Precies zoals verwacht, wordt ons belastinggeld wéér weggegeven! Rutte bij EU-top toch bereid noodleningen om te zetten in giften

Schuld van door jarenlang links bestuurde hoofdstad Amsterdam bedraagt maar liefst 5,6 miljard euro