in , , ,

Groep wetenschappers waarschuwt dat 5G netwerk mens en dier ziek maakt. Apple, Xiaomi, Sony en HTC ver boven norm

magnetron 1549917431
geralt / Pixabay

Een groepje internationale wetenschappers steunt een van de Amerikaanse auteur-activist Arthur Robert Firstenberg, waarin de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) en de overheden van de VS en de EU worden opgeroepen onmiddellijk te stoppen met de uitrol van het nieuwe mobiele .

‘Wereldwijde gezondheids- en milieuramp in de maak als invoering 5G wordt doorgezet' – Stad bij San Francisco eerste die 5G antennes verbiedt – UPDATE: Smartphones Apple, Xiaomi, Sony en HTC ver boven veilige stralingsnorm, die van Samsung, LG en Motorola er juist ver onder

‘5G zal de blootstelling aan radiofrequentie (EMF) enorm vergroten, bovenop de 2G, 3G en 4G telecommunicatie netwerken. RF straling is bewezen schadelijk voor mensen en het . De uitrol van 5G maakt deel uit van een experiment op de mensheid en het milieu, en is volgens de internationale wetgeving een misdaad.'

Firstenberg, die in 1996 de Cellular Phone Task Force oprichtte, zegt dat er voldoende aanwijzingen zijn dat 5G een ‘wereldwijde ramp' zal veroorzaken, omdat het supersnelle breedband netwerk (tot 500 x sneller dan 4G) bij zowel mensen als dieren onder meer kan veroorzaken, en de symptomen van elektromagnetische overgevoeligheid –die gepaard kan gaan met duizeligheid, misselijkheid, geheugenverlies, slapeloosheid, hartritmestoornissen, trillingen, en chronische zenuwpijnen- zal versterken. De aandoening is overigens niet erkend door de wetenschap en medische wereld.

5G, dat het ‘internet of things' mogelijk moet maken (alle apparaten in en om je huis met elkaar verbonden), is reeds begonnen. In de VS betreft het grote steden zoals Houston, Indianapolis, Los Angeles en Sacramento. In Nederland worden er her en der testen mee uitgevoerd, en zou er dit jaar een veiling van 5G frequenties gaan plaatsvinden. Tijdens het EK van 2020 moet 5G in ieder geval in speelstad Amsterdam beschikbaar zijn. De rest van het land volgt vermoedelijk pas na 2022 of 2023. (2)

‘Eerste mensen ziek door 5G'; Stadje bij San Francisco verbiedt antennes

Volgens Firstenberg werden na de lancering van de eerste satellieten voor mobiele communicatie in de jaren ‘90 tal van mensen ziek, en steeg het sterftecijfer in de VS plotseling met 5% tot 10%. Ook zouden vogels en andere insecten erdoor in de war zijn gebracht. (Zo wordt bijv. het massale verdwijnen van bijen en bepaalde vlinder- en insektensoorten ermee in verband gebracht.)

In de eerste steden en gebieden (met name in de VS en Zuid Korea) waar 5G antennes zijn geplaatst zouden nu vergelijkbare verschijnselen worden waargenomen. Mensen en dieren worden ziek, waarbij mensen vooral symptomen van elektromagnetische overgevoeligheid tonen, waar Firstenberg zelf ook aan lijdt. Na langdurige blootstelling zouden ook menselijke organen, cellen en zelfs het DNA worden beschadigd.

Mill Valey, een stadje bij San Francisco, heeft 5G antennes inmiddels verboden omdat ze een bedreiging voor de volksgezondheid zouden vormen.

Directeur Instituut Gezondheid & Milieu: ‘Reëel gevaar voor gezondheid'

Het zijn vooral onafhankelijk opererende wetenschappers, experts en activisten die in 5G een gevaar zien; uit tal van andere onderzoeken van –vaak door de staat en/of industrie gesponsorde- wetenschappelijke instellingen en lobbygroepen van grote fabrikanten zou blijken dat er geen enkel bewijs is dat mensen ziek worden door RF straling, laat staan dat het kanker en andere ernstige ziektes zou veroorzaken of bevorderen.

Dr. David Carpenter, directeur van het Instituut voor Gezondheid en Milieu van de Universiteit van Albany, denkt daar anders over. Hij wijst op twee recente studies waar bij ratten een lichte toename van het aantal tumoren werd geconstateerd nadat zij twee jaar lang dagelijks 9 uur lang aan RF straling waren blootgesteld.

Volgens Carpenter is er een reëel gevaar voor de menselijke gezondheid, wat alleen maar fors groter worden als er vele honderdduizenden 5G antennes (en circa 20.000 voorziene satellieten in de ruimte (4)) bij worden geplaatst. ‘Je kunt dan niet meer over straat lopen zonder continu blootgesteld te worden aan verhoogde RF straling. EMF veroorzaakt in zowel mensen als dieren kanker, verstoort de menselijke vruchtbaarheid, en veroorzaakt bij sommige personen elektro-overgevoeligheid.'

‘Gevolgen voor mens en milieu bijna niet onderzocht'

Dr. Jerry Phillips, professor chemie en biochemie aan de universiteit van Colorado, bevestigt dat de eventuele gezondheidsrisico's van 5G, zeker in combinatie met de al bestaande straling, vrijwel niet zijn onderzocht. Met andere woorden: er wordt een systeem uitgerold waarvan de industrie -op grond van hun eigen ‘de slager die zijn eigen vlees keurt' onderzoeken naar de al bestaande netwerken en EMF- beweert dat het volkomen veilig is. ‘Daarom is zorgvuldiger en dieper onderzoek naar de risico's voor mens en milieu gerechtvaardigd,' vindt Phillips. (3)

Veel andere wetenschappers denken dat het zo'n vaart niet zal lopen. Sommigen vergelijken 4G en 5G straling wel eens met een langzaam stromend beekje waar je als mens zonder problemen langdurig in overeind kunt blijven staan. De straling zou net als het water te zwak zijn om door de huid en in de organen te dringen.

Om bij deze analogie te blijven: een paar uur in zo'n beekje levert inderdaad geen problemen op, maar na langdurige permanente blootstelling zal zelfs een zacht stromend beekje de weerstand en van een mens langzaam maar zeker uitputten. Bovendien dringt het water uiteindelijk toch in en door de huid, wat zeer schadelijke gevolgen kan hebben.

UPDATE: Dat was ook de conclusie van een wetenschappelijke studie die in september 2016 in het Journal of Chemical Neuroanatomy werd gepubliceerd. De titel van dit onderzoek zegt feitelijk genoeg: ‘Microgolf frequentie elektromagnetische velden (EMF's) produceren wijd verspreide neuropsychiatrische effecten, inclusief depressie.' (6)

Duizenden satellieten ‘kunnen mensheid en planeet zelf beschadigen'

Firstenberg is er al tientallen jaren van overtuigd dat ‘de telecommunicatie industrie het vernietigende bewijs over deze technologie' van meet af aan onderdrukt, zoals hij in zijn 1997 verschenen boek ‘Microwaving Our Planet: The Environmental Impact of the Wireless Revolution' schreef.

Bijkomend probleem is volgens hem dat ‘mensen steeds verslaafder raken aan hun ', en de –volgens hem inmiddels duizenden- onderzoeken waaruit blijkt dat RF straling wel degelijk een gevaar vormt, daarom liever negeren.

UPDATE: In dit kader blijkt uit een lijst van het Duitse Bundesamt für Strahlenschutz dat met name Xiaomi, OnePlus en HTC smartphones ver boven de veilig geachte stralingsnorm van 0,6 watt/kg zitten (de Xiaomi Mi A1 zelfs bijna 3 x zo hoog). Ook de Google Pixel 3 XL, de Apple iPhone 7 en 8, en de Sony Xperia scoren slecht. Best scorende smartphones, die ver beneden de norm zitten, zijn van Samsung, LG en Motorola.

De duizenden nieuwe, extreem krachtige 5G satellieten die zullen worden gelanceerd zullen volgens hem niet enkel een verwoestende invloed op de mensheid hebben, maar zelfs op de hele planeet, en zouden in potentie het elektromagnetische veld rond de aarde kunnen veranderen. (4)

(1) Russia Today via Infowars
(2) NU
(3) Motherboard
(4) Daily Star
(6) Science Direct
(7) Zero Hedge

Lees verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9090214687 73324b3593 geld1

Wordt geld lenen nog goedkoper? Fiat geldsysteem is failliet

binnenhof 1549969094

Renoveren kun je leren: Renovatie Binnenhof gaat weer tientallen miljoenen euro meer kosten dan gepland