Grote boeven geen prioriteit: Razzia’s en gevangenisopsluiting voor inning verkeersboetes in ons land

De politie maakt massaal jacht op mensen die hun verkeersboetes niet hebben betaald. Bij niet betaling belanden velen voor een aantal weken in de cel. Hierdoor raken zij niet van hun boetes af, maar wordt hun schuld alleen maar groter. In Cel34doet een niet betaler van dag tot dag verhaal over zijn bizarre opsluiting in de isolatiecel tot aan zijn invrijheidstelling.

Voor elke openstaande 50 euro boete kan één dag gijzeling worden geëist bij de rechter, met een maximum van zeven dagen per strafbaar feit. Gijzeling kan worden voorkomen door volledige betaling van de boete inclusief verhogingen. Tegen de beslissing van de rechter kan niet in beroep worden gegaan. Met andere woorden voor enkele tientallen euro’s draait iemand de bak in, die in de meeste gevallen zijn boete helemaal niet kan betalen.

Op de website van de politie wordt stoer gemeld dat tijdens een landelijke actie dit jaar “niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.” Staatssecretaris Teeven zal trots kunnen glimlachen. Het persbericht van de politie vermeldt overigens volledig ten onrechte: “Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit.” Het is echter niet of boete of celstraf. Het is beide, immers de celstraf doet de boete niet vervallen!

Lees verder via Stop de bankiers.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Jos schreef:

  .
  politie agenten zijn gevaarlijk voor [en tegen] burgers.

 2. .Simon schreef:

  .
  Onthoudt dit nu eens voor altijd goed,

  De Politie is er alleen voor de machthebber

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: