in , ,

Grote boeven geen prioriteit: Razzia’s en gevangenisopsluiting voor inning verkeersboetes in ons land

De politie maakt massaal jacht op mensen die hun verkeersboetes niet hebben betaald. Bij niet betaling belanden velen voor een aantal weken in de cel. Hierdoor raken zij niet van hun boetes af, maar wordt hun schuld alleen maar groter. In Cel34doet een niet betaler van dag tot dag verhaal over zijn bizarre opsluiting in de isolatiecel tot aan zijn invrijheidstelling.

Voor elke openstaande 50  boete kan één dag gijzeling worden geëist bij de , met een maximum van zeven dagen per strafbaar feit. Gijzeling kan worden voorkomen door volledige betaling van de boete inclusief verhogingen. Tegen de beslissing van de rechter kan niet in beroep worden gegaan. Met andere woorden voor enkele tientallen euro's draait iemand de bak in, die in de meeste gevallen zijn boete helemaal niet kan betalen.

Op de website van de wordt stoer gemeld dat tijdens een landelijke actie dit jaar “niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.” Staatssecretaris Teeven zal trots kunnen glimlachen. Het persbericht van de politie vermeldt overigens volledig ten onrechte: “Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit.” Het is echter niet of boete of celstraf. Het is beide, immers de celstraf doet de boete niet vervallen!

Lees verder via Stop de bankiers.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eis verzekeraars tot inzage medisch dossier is misleidend en getuigt geen respect privacy burger

Het opofferen van onze privacy voor de strijd tegen terrorisme heeft NIETS opgeleverd