in , , , , ,

Handelsverdrag TTIP: slechte deal voor Europa

Wauw, RTL publiceert iets zinnigs! Hella Hueck komt zowaar met een goed verhaal over TTIP!

BENG! Een recent Amerikaans onafhankelijk rapport laat zien dat het handelsverdrag (TTIP) dat in de maak is tussen en de 583.000 banen in Europa kost. Het onderzoek heeft –onterecht– nauwelijks aandacht gekregen. Wakker worden, mensen. TTIP draait niet om het afbreken van tariefmuren, dat hebben we allang gedaan. Het doel is nu vooral wetten en veiligheidsvoorschriften gelijk te trekken.

Dit zijn de belangrijkste bevindingen uit het rapport:

  • Als TTIP doorgaat gaan er in Europa 583.000 verloren tot 2025. Daarvan valt het grootste deel (223.000 banen) weg in de noordelijke landen Finland, en . (Er zijn helaas geen aparte cijfers voor Nederland.)
  • Het verdrag kost ons 0,5 procent economische groei
  • Lonen van Nederlandse werknemers dalen afgerond met zo’n 5.000 per werknemer.
  • Vooral de noordelijke lidstaten, zoals en maar ook Nederland gaan de gevolgen van TTIP het hardst raken. Onze export (die vaak naar andere EU lidstaten gaat) wordt vervangen worden door Amerikaanse producten en diensten. Die zijn goedkoper omdat de lonen in de VS lager liggen dan hier.

De bevindingen van Jeronim Capaldo raken het hart van het handelsverdrag: waarom willen we dit ook alweer ? Schieten wij er als Europa wat mee op? Het woord ‘vrijhandel’ klinkt altijd zo positief. Net zoals de wereldvrede kun je er maar moeilijk op tegen zijn.  […]  De negatieve gevolgen van het TTIP verdrag kunnen we er niet nog eens bij hebben.

Zo zie je maar weer, ook voor de reguliere media is er soms nog hoop. Er gaat wel binnenkort iemand op het matje geroepen worden! Hoe lang zal Hella nog een baan als columnist hebben bij RTL?

Lees verder via Lang Leve Europa!.

 

Foto via Mehr Demokratie e.V.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wees bang, dan gaat er weer geld over uw rug verdiend worden: „Geen vaccin tegen deze vogelgriepvariant”

16 miljoen verzekerden lopen risico in problemen te komen door verhoging eigen risico