in ,

Hawaii gehavend door harde windvlagen en hoge golven in zeldzame winterse sneeuwstormen

hawai sneeuw

De eilandstaat Hawaï is gehavend door een “ongekend” weergebeurtenis die 191-mph windvlagen, sneeuwstormen, golven zo hoog als 40 voet (12.19 meter), wijdverbreide stroomuitval en minstens één dodelijk ongeval heeft gebracht.

Het lagedruksysteem begon vrijdag op de eilanden te hameren, met schadelijke winden gecombineerd met al woelige zeeën om massale golven te creëren en, op zijn beurt, kustoverstromingen. Een 66-jarige man stierf vrijdag in de ruwe branding van Maui.

“[Forecasters] noemen dit een ongekende gebeurtenis en we zijn het erover eens dat we zelden of nooit de combinatie hebben gezien van recordhoge on-shore golven, in combinatie met windkracht,” zei Sam Lemmo, beheerder van het departement Land en natuurlijke hulpbronnen van Hawaï. .

Enkele centimeters sneeuw vielen op Haleakalā, een schildvulkaan in Oost-Maui, die door vele verdovende inwoners werd vastgelegd op ooggetuigenvideo.

https://www.instagram.com/p/BttlU36FmWw/

Maui’s Polipoli State Park, op een hoogte van slechts 6200 voet, werd door de ongebruikelijk lage temperaturen een arctisch sneeuwlandschap.

https://www.facebook.com/khon2news/videos/677825835982060/

https://www.instagram.com/p/BtxE4gchSi1/

“Waarschijnlijk voor de eerste keer ooit dat sneeuw is gevallen in een Hawai’i State Park,” Hawaii’s Department of Land and Natural Resources gepost op de Facebook-pagina op zondag. “Polipoli State Park op Maui is bedekt met sneeuw. Het kan ook de laatste sneeuw zijn die ooit in de staat is waargenomen. “

Sommige mensen werden echter een beetje meegesleept door de sneeuwhype.

Golfhoogten naderden 40 voet (12.19 meter) in bepaalde gebieden van de Hawaiiaanse kustlijn, wat helaas fataal bleek voor één Californische surfer.

Lees verder bij de bron: RT USA News

Het toekomstig weerbeeld? Geloof het of niet maar het wordt kouder!

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
energieakkoord

Ze doen het weer! Kamer weigert debat over zowat vertienvoudigde kosten van voorloper Klimaatakkoord het Energieakkoord

copyright keyhole eu red2

Europese instituties zijn het eens: het internet moet stuk door uploadfilters (artikel 13)