in , ,

Het gaat maar door: Brabants ziekenhuis merkte jarenlang datalekken niet op

18496575259 d14b1eb1f5 data breach

De beveiliging van medische dossiers van het Bravis in Roosendaal faalde jarenlang terwijl het dit niet in de gaten had. Een secretaresse van het ziekenhuis heeft gedurende tenminste vier jaar onrechtmatig in medisch dossiers van bekenden gekeken.

De medewerkster had zonder behandelrelatie vrijwel onbeperkt toegang tot de medische dossiers.

De secretaresse bekeek tussen juni 2014 en juli 2018 in totaal 347 keer de medische dossiers van de ex-vrouw van haar partner.

Zij richtte een uitgeverij op die in eigen beheer een boek uitgaf van haar partner. Deze ‘wraakroman' beschreef de vechtscheiding van haar man met zijn ex-vrouw waarin medische details over de voormalige partner zijn verwerkt.

Het slachtoffer ontdekte in 2018 zelf het toen ze bij het ziekenhuis informeerde wie er inzage in haar dossier had gehad. De secretaresse bleek ook tienmaal noodprocedures te hebben gebruikt om in haar dossier en dat van haar moeder en dochter te kijken.

Deze procedures bestaan zodat personeel in spoedgevallen medische dossiers kan inzien. De noodtoegang bij de betrokken dossiers is het Bravis-ziekenhuis nooit opgevallen.

Het slachtoffer heeft het ziekenhuis inmiddels aansprakelijk gesteld vanwege nalatigheid. Het is….

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BigBrother 1193195101 2

De AIVD infiltreert meer dan ons lief is

chimpansee vaccin

Ex-Pfizer Exec eist EU-stopzetting COVID-19-vaccinstudies vanwege ‘onbepaalde duur onvruchtbaarheid’