in , , ,

Het gaat snel: Zweden schaft vanaf 2023 contant geld af

cash 1541413760
stevepb / Pixabay

Vanaf 24 maart 2023 wordt in Zweden geen contant geld meer geaccepteerd als betaalmiddel. Munten en bankbiljetten zullen in het begin niet helemaal verdwijnen.

Maar niemand zal ze uiteindelijk meer kunnen gebruiken en ze zullen als verzamelobjecten in museumcollecties terechtkomen.

Tegenwoordig gebruikt ongeveer 80% van de Zweden pinpassen. Volgens de Zweedse Centrale Bank wordt 58% van de betalingen per pas gedaan en slechts 6% contant.

Het online betalen is sterk gestegen doordat meer restaurants en winkels geen contante betalingen meer accepteren. De meeste Zweedse banken staan ​​niet meer toe dat klanten contante transacties doen aan de kassa.

Veel bankfilialen in het hele land zijn gesloten. Cash management is extreem duur vanwege de hoge beveiligingssystemen.

De hele bevolking in Zweden heeft mobiel bereik en de afgelopen jaren zijn bijna alle aankopen elektronisch gedaan: via bankpas / creditcard met chip en pin, via contactloze transactietechnologie of via mobiel zoals de Swish-app die is ontworpen door de zes grootste banken land om hun klanten te faciliteren.

Dezelfde trend wordt waargenomen in andere Scandinavische landen, zoals Finland, Noorwegen, Denemarken en IJsland.

Zowel de banken als de Zweedse regering moedigen mensen aan om over te stappen op een geldloze economie. Tegenwoordig wordt Swish door meer dan 50% van de bevolking gebruikt, terwijl minder dan 13% van de bevolking in contanten handelt.

Zweedse banken geven debetkaarten uit aan burgers van zeven jaar en ouder (met ouderschapsverlof), wat neerkomt op meer dan 97% van de bevolking.

Op deze manier raken jonge burgers ….

Lees verder bij de bron: Guldencourant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona Virus Pandemic Coronavirus  - geralt / Pixabay

Ziekenhuizen blijven met hulp van overheid coronacijfers afschermen: ‘Wat moet er verborgen blijven?’

World Bomb Time Explode  - 95C / Pixabay

‘Autopsie op gevaccineerde bewijst dat mRNA en spike proteïnen zich naar alle organen verspreiden’