in , ,

Het incident in de Straat van Kertsj waardoor Rusland en Ukraine clashten is door het Westen zorgvuldig voorbereid

sherlock
bluebudgie / Pixabay

Het ligt nog vers in onze herinnering dat de Verenigde Staten en Israël in 2014 de staatsgreep van Kiev hebben gepland en uitgevoerd. We hebben daar in het verleden uitvoerig over geschreven. Nu hebben we dat het Kertsj-incident, wat veel weg heeft van een goedkope provocatie, want overal in deze zaak vinden we de voetafdrukken van een Amerikaanse denktank en de NAVO.

Uiteraard heeft het Westen de actie van de Russen geïnterpreteerd als “Russische agressie” – en naar de feiten wordt uiteraard niet gekeken. De actie kwam voor de Amerikanen in ieder geval op het juiste moment zodat de Trump- ontmoeting op de G20-top in Buenos Aires geen doorgang hoeft te vinden.

De internationale mainstream media houden het erop dat het incident in de Straat van Kertsj door is aangegrepen om Oekraïne in een hoek te duwen, terwijl de alternatieve media in doorsnee van mening zijn dat de Oekraïense corrupte president Porosjenko een provocatie heeft georganiseerd om de komende in zijn land te overleven (hij staat erg slecht in de peilingen en zal op basis daarvan een verdere poltieke carrière wel kunnen vergeten.

Vanaf het begin vragen wij ons af op basis van welke informatie bijvoorbeeld de EU, of de , “weten” dat Rusland niet in haar recht staat bij het verdedigen van haar territorium. Het uitgesleten argument van de vermeende annexatie wordt weer eens van stal gehaald (terwijl de door het Westen georganiseerde bloedige coup in Kiev buiten beschouwing wordt gelaten, en natuurlijk is Rusland ook de “vijand”. Maar ondertussen wel Russisch gas kopen, dat dan wel weer.

Tijdens het incident in de Straat van Kertsj op 25 november jl. waren de twee kleine Oekraïense slagschepen (Berdyansk en Nikopol), van de klasse Gyurza-M, op ​​verkenningsmissie (schepen van de klasse Gyurza-M worden gebouwd in de Kuznyana Rybalskomu wapenfabriek in het centrum van Kiev, een fabriek eigendom van….. de miljardair-president van Oekraïne, Petro Poroshenko).
Hun doel was niet om de Straat van Kerch over te steken, maar om een ​​reactie van de Russische strijdmacht te ontketenen, wetende dat de Russen hun brug over de Straat zouden verdedigen. Beide schepen waren bij uitstek geschikt voor dit soort missies omdat ze sneller en beter manoeuvreerbaar zijn dan de kustwacht en goed bewapende marineschepen.

2018 11 30incident straat van kerch door westen voorbereid1

Dit wat betreft het deel van het incident dat we op tv en internet hebben kunnen zien. Er is echter nog een ander aspect, dat niet in de publiciteit gekomen is, veel belangrijker dan wat de mainstream media presenteerden.

In feite werd de informatie die voortvloeide uit de Oekraïense “verkenningsoperatie” niet verzameld door de verkenningsgroep die in contact staat met het thuisfront, dat wil zeggen, in dit geval, de twee vaartuigen Berdyansk en Nikopol van de Oekraïense marine, maar een andere verkenningsstructuur die in het geheim handelt. Het is speciaal opgezet om de reactie van de vijand te volgen (het afweersysteem van de Russische brug en de Straat van Kertsj) door middel van observatie punten van de marine vanaf het aardoppervlak en vanuit de lucht, interferentiesystemen voor radiofrequentie-emissies, radar- en infrarooddetectiesystemen, enz.  Het Oekraïense leger heeft geen complex herkenningsapparaat in de buurt van de Straat van Kertsj ingezet om de simpele reden dat zij niet de middelen hebben. Maar, zoals we eerder in onze nieuwsbrief hebben aangetoond waren, korte tijd vóór het incident, de Verenigde Staten en Israël zeer actief in de regio.

Na de oefeningen van de NAVO Trident Juncture 18 werd het Amerikaanse vliegdekschip USS Harry Truman doorgestuurd naar de Middellandse Zee. Dit schip bevat een aanvalsgroep (CSG) met drie torpedojagers van de klasse Arleigh Burke en een kruiser van de klasse Ticonderoga. De USS Harry Truman heeft 90 gevechtsvliegtuigen en helikopters aan boord en is al begonnen aan met ongeplande gevechtsoefeningen. De CSG wordt ondersteund vanuit de basis van Sigonella door een 168859 P-8A verkenningsvliegtuig, dat het gebied van de oostelijke Middellandse Zee, de Egeïsche Zee en de Zwarte Zee “bewaakt”.

Op 5 november onderschepte een Russisch Su-27-vliegtuig een ELINT EP-3E 157316-serie vliegtuig, code AS17, dat was vertrokken van de basis van Souda op het eiland Kreta. Het toestel vloog dicht bij territoriale wateren van de . Op 19 november vloog een Israëlisch verkenningsvliegtuig Gulfstream G-550 Nachshon Aitam (vluchtcode 537) over de Zwarte Zee rond de Straat van Kerch.

Het incident in de Straat van Kerch werd gedurende de dag gevolgd door US SIGINT verkenningsvliegtuigen. Een van hen, type RC-135V, serie 64-14841, JONAS 21, gevestigd in Souda Bay, op het eiland Kreta, is gespot aan de oevers van de Zwarte Zee nabij de Krim. Een tweede vliegtuig, een hoogvliegende drone type RQ-4B, serie 11-2047, met het herkenningsteken FORTE10, vloog naar het oosten van Oekraïne nabij de Zee van Azov. De RQ-4B werd bestuurd vanuit de Amerikaanse marinebasis Sigonella, op het eiland Sicilië.

Op 27 november voerde een ander 168859 P-8A vliegtuig een verkenningsvlucht uit door de Straat van Kerch en de Krim, vanuit de basis van Sigonella.

2018 11 30incident straat van kerch door westen voorbereid2

SIGINT (Signals intelligence) is een bewakingssysteem dat bestaat uit het onderscheppen van communicatie (radio, mobiele telefonie, datalijn, internet), COMINT (Communications intelligence) en het onderscheppen van signalen van radarinstallaties en andere apparaten voor navigatie, detectie of storing (infrarood, laser, enz.), genaamd ELINT (elektronische intelligentie).

Dankzij deze apparatuur, gemonteerd op verkenningsvliegtuigen, heeft (in dit geval de VS) Oekraïense schepen in de Straat van Kerch in staat gesteld om gedetailleerde informatie te achterhalen:
– de samenstelling en locatie van Russische defensiesystemen op het land en in de zee de Straat,
– de beheersstructuur, de gebruikte radiofrequenties,
– de stappen van de interventieprocedure door de Russen en de verantwoordelijkheden van de verschillende Russische subeenheden,
– het Russische samenwerkingsplan tussen de lucht-, land- en zeemacht, en
– slecht verdedigde of kwetsbare richtingen en sectoren.
Dus hoewel de kleine Oekraïense schepen en hun bemanningen werden tegengehouden door de Russische troepen, deden ze hun werk. Een missie die – gezien de beschikbare informatie – alleen door de Verenigde Staten kon zijn geïnitieerd.

Rusland heeft nu drie ondervragingen van Oekraïense zeelieden gepubliceerd die na het incident op de Kerch op 25 november 2018 zijn vastgelegd. Ook hebben de Russen een document in beslag genomen op één van de schepen.

2018 11 30incident straat van kerch door westen voorbereid23

Volgens dit document en de beschikbare 's was het incident gepland door Oekraïne in samenwerking met buitenlandse mogendheden. Twee officieren van de Oekraïense militaire inlichtingendiensten waren aanwezig om de operaties te coördineren. Zij waren het die de matrozen verboden om te reageren op de Russische verzoeken om te keren, toen de oorlogsschepen de Russische territoriale wateren binnenvielen – de gebieden die door Oekraïne worden opgeëist.

En dan komt ook nog Israël om de hoek kijken. Het land is geen lid van de NAVO, maar heeft een communicatiecentrum op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Tijdens de Kiev-coup waren vier Israëlische officieren en 31 Israëlische actief betrokken bij de bloedige gevechten op het Maidanplein, in opdracht van de voormalige nazi-partij Svoboda, als onderdeel van de “stay behind” geheime diensten van de westerse alliantie.

Het heeft er alle schijn van dat Kerch-operatie lijkt te zijn opgedragen door de NAVO (i.c. de VS) om een ​​”Russische dreiging” te creëren die de Oekraïense toetreding tot het Bondgenootschap zou rechtvaardigen. De operatie stond onder toezicht van ambassadeur Kurt Volker. Hij werd gerecruteerd door de CIA tijdens zijn studies aan de Georgetown University. Na het werken in het hoofdkwartier van de CIA in Langley ging hij werken bij de diplomatieke dienst en werd “adviseur” van Richard Holbrooke, tijdens de oorlogen in Joegoslavië. Hij werd assistent van Victoria “Fuck the EU” Nuland toen zij ambassadeur bij de NAVO was en vervolgens haar opvolger werd.

Nu is hij ambassadeur (speciaal gezant) van de VS in Kiev.

O ja, en de EU? Die zijn inmiddels zo verliefd op het naziregime in Kiev dat ze een spontane half miljard euro aan Oekraïne verstrekken. De EU heeft met dit half miljard erbij sinds de crisis in 2014 al 3,3 miljard door de gootsteen weggespoeld. Het geld was bedoeld om meer welvaart en stabiliteit in het land te brengen – dat is deels gelukt: de oligarchen (Porosjenko voorop) zijn er ieder geval privé een stuk beter aan geworden.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
people 844207

Het net begint te sluiten: VN-migratiepact en “klimaatverandering”, wereldbevolking zit gevangen in het spinnenweb van The Powers That Be

future

Met het migratiepact kan Nederland de komende zes jaar 2 miljoen migranten verwachten die dienen te worden opgenomen