in

Het Koningslied wat niemand wilde koste een onverklaarbare 550.000 euro

Je mag geen grappen maken over het koningshuis, dat komt je namelijk duur te staan in onze monarchie. Maar als een koningslied, waar niemand om vroeg, welke niemand wilde, welke iedereen lelijk vond, maar toch werd doorgedrukt, want iedereen moest immers verplicht met zijn vingers in de lucht voor Koning Willem-Alexander ineens onverwacht duur blijkt… Dit kunststukje kostte ons burgers …. 550.000 – waarvan 4 ton onverklaarbaar.

Ja, 550.000 euro… Dat is 1785 euro per prachtige seconde. Zowel als het koningshuis, het mag allemaal wat kosten om de publieke opinie te beïnvloeden:

Het alom verguisde Koningslied dat voor de inhuldiging van Willem-Alexander werd gemaakt, blijkt veel duurder te zijn dan tot nu toe bekend was. Het nieuwe prijskaartje: meer dan een half miljoen euro. Dat is bijna vier keer zoveel als de anderhalve ton die de omroepkoepel NPO vorig jaar bekende te hebben uitgetrokken voor het lied.

Al die artiesten die zongen, John Ewbank als componist, het gebruik van zijn studio voor het opnemen, dat kost natuurlijk ook wel wat, toch?

Dit royale bedrag ging niet naar de 51 artiesten die meezongen. Zij deden dat voor het goede doel, het Oranjefonds. Componist John Ewbank heeft geen idee waar de tonnen aan zijn besteed. „Ik heb ook geen factuur gestuurd voor mijn werk of het gebruik van de studio.”

Haha, ik vermoed dus dat er weer 4 ton in de zakken van VVDers is verdwenen? Of was die 4 ton het bedrag dat Joop v/d Ende vroeg voor het doordrukken van dit propaganda-gedrocht tegen de expliciet uitgesproken wens van de bevolking in? Zelf van Ewbank zelfhoefde het lied immers al niet meer. Maar… we zullen het niet weten, tenzij De Telegraaf er weer een WOB tegenaan gooit.

Eén ding is echter weer zeker: ook bij het koningslied was er geen sprake van inspraak en , ook hier was sprake van opgedrongen propaganda en ook hier is er weer veel geld verkwist. (550.000 is zo'n 15 modale jaarinkomens inclusief vakantietoeslag.) Zo herkennen we het functioneren van de Nederlandse weer.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

Photo by evil nickname cc

Photo by Gerard Stolk ( vers l'Ascension) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eurozone neemt revanche: Griekse ex-MinFin Varoufakis moet voor de rechter

Turkije valt door de mand met ISIS olie