in ,

Het parlementair systeem loopt in gevaar en kabinet-Rutte III verergert het

In oktober heeft een erg belangrijk orgaan, de staatscommissie parlementair stelsel, het onderzoek gepresenteerd naar het politieke systeem van Nederland. Het zit vol met angsten voor de afbraak van het parlementair stelsel in Nederland en het lijkt met het komend kabinet niet beter te gaan worden.

Een belangrijke onderzoekscommissie, de staatscommissie parlementair stelsel, maakt zich zorgen om het Nederlandse politieke systeem. Zo ziet deze club onder leiding van Johan Remkes dat politieke partijen nog maar weinig leden hebben en dat er vrijwel alleen uit die kleine club politici worden gekozen. „Dat is niet goed voor het vertegenwoordigend stelsel.”

De staatscommissie brengt woensdag verslag uit van het eerste deel van haar werkzaamheden. Met oplossingen komt Remkes woensdag nog niet, wel zet hij uiteen welke problemen zijn commissie heeft gevonden. Zoals de lange kabinetsformatie waar kiezers meer invloed op zouden kunnen uitoefenen en de zorgen over digitale beïnvloeding rondom .

Zo staat er ook in het rapport dat er behoefte is aan referenda bij de bevolking, maar dat het niet wordt ingevoerd. Sterker nog, het raadgevend wordt geschrapt en wordt niet vervangen. Al decennia zijn we bezig met het invoeren van referenda, maar elke keer is er politieke onwil, vooral vanuit de .

Politieke partijen hebben weinig leden, de formatie is achter gesloten deuren en is dichtgetimmerd zonder de kiezers iets voor te leggen, de representatie van de bevolking wordt aangetast door partijdiscipline. Het zijn allemaal aspecten die meespelen en waarmee de politieke partijen niets doen. Het lijkt een bestuurlijke bubbel, waarbij regeren belangrijker lijkt, dan de toekomst van ons parlementair stelsel.

Het gaat uiteindelijk ten onder als het zo doorgaat door het wantrouwen van de bevolking. Uiteindelijk wordt er ook steeds meer vertrouwen gelegd bij extreme figuren, omdat die het gat gebruiken om het vertrouwen naar zichzelf toe te trekken. Het anti-establishment gevoel in de bevolking komt door de politiek zelf en ze lijken elk middel en elk signaal te negeren als het hun eigen macht te veel aantast.

Het referendum is hét middel om de politiek en de bevolking met elkaar te laten praten. Om de politici door het land te laten trekken. Om de mensen met elkaar te laten discussiëren. Het is het enige middel om de politieke apathie terug te draaien door het politieke debat weer voor een deel terug te brengen bij de mensen en de samenleving. Dit middel heeft weggegeven voor de macht, voor de politieke apathie.

Het onderzoek legt ook de zorgen bloot om de groeiende rol van de Europese Unie die de legitimiteit van de aantast. Na het nieuws van meer politieke toppen en digitale integratie van de Europese landen door Mark Rutte, wordt duidelijk dat er over deze zorgen ook niet wordt nagedacht. Bizar en zorgwekkend.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/het-parlementair-systeem-loopt-in-gevaar-en-kabinet-rutte-iii-verergert-het/

Lees ook eens verder bij de bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Noblesse Oblige
3 jaren geleden

In ieder geval een prima analyse van de huidige regering. Als Rutte nog enig besef heeft van wat zijn verantwoordelijkheid jegens de burger is zou hij nu moeten aftreden. Overigens zien we dat in de EU maar ook in de VS een soortgelijk proces gaande is bij de burgers waar een zeer klein groep de dienst uitmaakt ten koste van de burgers. Die groep lijkt niet van plan om op te stappen en daar zal aanmerkelijk meer druk nodig zijn om de niet gekozen EU vertegenwoordigers weg te krijgen. Een heel dure les maar beter ten halve gekeerd dan ten volle gefaald !!!

Joop
3 jaren geleden

Ratte lijkt een beeje op die JHWH vriend Himlerr

Bagnay
2 jaren geleden

Rutte en zijn overige criminelen vrienden moeten weg .rutte zit er niet voor het volk daar is hij niet in geïnteresseerd. Democratie bestaat hier al lang niet meer het is een parlementaire dictatuur

Klimaatbeleid Rutte bevoordeelt bedrijven en kost burger geld

Je mag helemaal niets meer in Nederland en je moet je bek houden