in

Het succes van Rutte: in 2017 18,9 miljard euro verdiend aan synthetische drugs door Nederlandse drugscriminelen

Nederlandse drugscriminelen hebben vorig jaar voor miljarden verdiend aan de productie van synthetische drugs.

Volgens een onderzoek van de politieacademie bedraagt de uiteindelijke verkoopwaarde – in straatprijzen – van in 2017 in Nederland geproduceerde xtc en amfetamine wereldwijd 18,9 miljard .

Dit bedrag, hoger dan de jaaromzet van bedrijven als Philips en Albert Heijn, is te beschouwen als de bijdrage van Nederlandse synthetische-drugscriminelen aan de illegale wereldeconomie.

Een flink deel van dat bedrag – geschat wordt zo’n drie tot vijf miljard – verdwijnt in de zakken van de Nederlandse drugscriminelen zelf, aldus het onderzoek onder leiding van prof. dr. Pieter Tops.

Voor het eerst is berekend wat er in Nederland wordt verdiend aan de synthetische drugs. Volgens de onderzoekers is 18,9 miljard een voorzichtige schatting. Het bedrag ligt waarschijnlijk beduidend hoger.

Het rapport maakt volgens minister Ferd (Justitie) de ernst duidelijk van de drugsproblematiek en de rol die Nederland daarin speelt. Hij vindt het “schokkend als je het zo bij elkaar ziet”.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

Photo by Retinafunk cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wereld Wordt Wakker
2 jaren geleden

Grapperhuis vindt het schokkend…. Dat moet dan wel een act voor de bühne zijn. Als er één partij is die niet vies is van geld en lak heeft aan principes dan is het wel de VVD van Rutte. En niet alleen de VVD want was het niet Balkenende (DA-er en historicus van professie) die zo graag de VOC mentaliteit weer terug zag. Die, zoals ik zelfs als niet-historicus weet, zo succesvol was vanwege de opium handel en de slavenhandel ….
Overigens gaat het momenteel niet alleen met drugshandel erg goed. Recent las ik in een overzicht dat NL het tweede land ter wereld is (na de VS) die het meeste geld verdienen met de porno industrie. Dat zal Grapperhuis dan nog wel meer schokkend vinden …
Maar de Belastingdienst maakt het zoals bekend helemaal niets uit zolang er maar belasting wordt betaald. Alhoewel: tenzij je natuurlijk je bedrijf op de Kaaiman eilanden registreert (de plek waar ook Margriet haar vermogen heeft ondergebracht) want dan vervalt die regel natuurlijk. Al met al loopt het dus allemaal precies zoals de elite het graag ziet …
Niets aan de hand mensen en doorlopen graag ….

Leon
2 jaren geleden

Dit krijg je als je Milton Friedman volgt

mik
2 jaren geleden

Rutte – de schandaal en Beerput-eigenaar

Omstreden pesticiden nog jaren in gebruik

Leugenachtige propaganda van de Europese Centrale Bank