in ,

Hoera, feest! De 25e verjaardag van de Europese Unie wordt groots gevierd in Maastricht

in article bf euro breakdown

De 25e verjaardag van de Europese Unie wordt op 9 december groots gevierd in Maastricht. Niet alleen zijn prominente sprekers uitgenodigd, ook hoopt de Limburgse hoofdstad 5000 jongeren uit de hele EU te trekken met een festival met workshops, muziek en theater.

Inwoners van de regio worden uitgenodigd voor een ‘burgertop’ over de toekomst van Europa.

Een kwart eeuw geleden sloten de toen nog twaalf Europese leiders onder leiding van premier Ruud Lubbers onderhandelingen af over een unie met een gemeenschappelijke munt, de euro.

Op dezelfde plek zullen over een maand de huidige hoofdrolspelers spreken, onder wie voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem over het Europa van toen, nu en morgen, blijkt uit het donderdag bekendgemaakte definitieve programma van ‘Europe calling’.

Ook oud-EU-commissaris Neelie Kroes is van de partij.

Het verdrag werd in februari 1992 in Maastricht ondertekend en vormde de in 1957 gestichte Europese Gemeenschap om tot een politieke en monetaire unie.

Lees verder via de Bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zorgverzekeraars doolhof 300x201

Het Nederlandse zorgstelsel, corrupt of noodzakelijk?

e831b80a2cf3083ecd0b470de7444e90fe76e6d211b8124493f5c1 640 scooter

Verbod op komst voor brommers en scooters op benzine