in

Hoogste oversterfte sinds Tweede Wereldoorlog? ‘Puur fake news’

nos

Dinsdag meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat er in Nederland dit jaar 13.000 mensen meer zijn overleden dan verwacht.

Volgens het CBS was de zogenoemde oversterfte sinds de Tweede Wereldoorlog niet zo hoog. De oversterfte is grotendeels het gevolg van het coronavirus, berichtte de NOS.

In totaal overleden tot en met 20 december 162.000 mensen.

Volgens Forum voor Democratie zijn de cijfers die het CBS heeft gepubliceerd misleidend.

“Gecorrigeerd voor de relatieve ondersterfte in 2019, de groei van de bevolking en de vergrijzing is er nauwelijks oversterfte geweest in 2020,” becijferden Thierry Baudet en Freek Jansen.

Het tweetal concludeert: “Afgaand op de cijfers moeten we concluderen dat corona – gelukkig – veel minder gevaarlijk is dan regering en mainstream media ons willen doen geloven.”

Er is dus niets uitzonderlijks aan de hand

Jaarlijks sterven er gemiddeld 8500 mensen aan griep. In 2019 was de griep echter uitzonderlijk mild en dit jaar was influenza vrijwel nergens te bekennen. De meeste mensen die in het …

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coronapaspoort 1672825033 scr

Hoe ethisch verantwoord is een coronapaspoort?

2021 we can beat them 01a

Het is aan ons of 2021 het jaar van de terugkeer naar normaal wordt