in ,

‘Ik heb deze set van omstandigheden nog nooit gezien’: Binnen een jaar in de recessie

geralt / Pixabay

‘Ik heb deze set van omstandigheden nog nooit gezien’, zegt Nout Wellink, niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur van de Chinese bank ICBC en oud-president van De Nederlandsche Bank.

‘Er staan veel seinen op Oranje. Als er iets gebeurt, dan zou ik zeggen binnen een jaar, met een grotere waarschijnlijkheid dat het tussen zes maanden en een jaar gebeurt, dan tussen nu en zes maanden.’

‘Dit soort dingen kun je niet voorspellen, maar als het fout gaat, dan ik dat de kans dat het in 2020 gebeurt groter is dan in 2019, met name de Amerikaanse draait redelijk en in is het beeld gemengd’, zegt Wellink.

Hij noemt factoren als de handelsoorlog, de Brexit, dat op het punt staat om te vallen en de ‘elephant in the room’ .

Ook noemt Wellink de consument een cruciale factor: ‘De vraag of er echt een komt hangt nauw samen met de vraag of de consument het gaat opgeven. Dat gebeurde in essentie ook in 2007, 2008. Er staan veel seinen op Oranje’.

‘De Amerikaanse economie draait redelijk, maar die blijft afhankelijk  …

Lees verder bij de bron: BNR Nieuwsradio


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zoals verwacht: inlichtingendiensten houden zich niet aan regels sleepwet

Architect Binnenhof-renovatie moet vertrekken en krijgt miljoenen mee, u betaald