in , , ,

Ook dat nog: In je Heineken, Budweiser en Corona biertje zit Monsanto’s Roundup onkruidverdelger

bier 1551221568
Free-Photos / Pixabay
Genieten van een koud biertje is misschien niet zo prettig nu uit tests is gebleken dat 14 topbieren, waaronder Coors Light en Heineken, sporen van bevatten van 's Roundup-onkruidverdelger.

Wetenschappers keken naar vijf wijnmerken, een cider en 15 topbiermerken waaronder Coors Light, Miller Lite, Budweiser, Corona, Heineken, Guinness en Stella Artois en vonden glyfosaat in alle, behalve Peak Organ IPA.

Tsingtao bleek het slechtste bier te zijn voor glyfosaat, met 49,7 delen per miljard (ppb), en van de vijf wijnen had de merlot van Sutter Home 2018 de hoogste niveaus van glyfosaat, met 51,4 ppb.

Hoewel het gedetecteerde gehalte lager was dan de limiet van het Environmental Protection Agency, is het nog steeds ‘gezien de potentiële gezondheidsrisico's niet goed', zei de Amerikaanse Public Interest Research Group (PIRG), die de tests uitvoerde. Glyfosaat wordt aangetroffen in Monsanto's Roundup en is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie een waarschijnlijk carcinogeen.

Kara Cook-Schultz, auteur van de studie, zei dat ondanks de beste inspanningen van drankproducenten , de zorgwekkende realiteit is dat “consumenten waarschijnlijk glyfosaat zullen drinken tijdens elk happy hour en barbecue in de achtertuin in het hele land.”

“Deze chemische stof zou een echt risico kunnen vormen voor de gezondheid van zoveel Amerikanen, en ze zouden moeten weten dat het overal is – ook in veel van hun favoriete dranken,” zei Cook-Schultz. Hoewel onkruidverdelgerproducten niet zijn toegestaan ​​bij het maken van biologische bieren en wijnen, bleek uit de studie dat drie van de vier geteste biologische alcoholische dranken de controversiële chemische stof bevatten.

Een woordvoerder van het Wine Institute vertelde  Today dat een volwassene meer dan 140 glazen wijn per dag zou moeten consumeren, waarbij het hoogste gemeten niveau van de chemische stof zelfs het ‘geen significant risico'-niveau zou halen dat werd uiteengezet door het Californische kantoor voor milieugezondheidsproblemen Beoordeling.

De eerste federale civiele zaak die ontleende aan Roundup, gaf een nieuwe man die deze week begon, en er zijn meer dan 9.000 gelijkaardige pakken ingediend in de VS. In de eerste tegen Monsanto's controversiële onkruidverdelger vond een rechter in San Francisco in oktober dat Monsanto's Roundup een groundskeeper-kanker gaf.

Lees verder bij de bron: RT USA News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
slachthuis 1551215670

Hoogste EU-rechtbank: halalvlees is niets biologisch aan, dus geen EU-biologisch label

failed 1551262527

Hilarisch: Twitter-accounts van Russische trollen blijken afkomstig van Venezolaanse trollenfabriek