in , , ,

Hilarisch: Twitter-accounts van Russische trollen blijken afkomstig van Venezolaanse trollenfabriek

failed 1551262527
27707 / Pixabay

Twitter heeft deze maand een aanzienlijke herziening doorgevoerd in de openbare database van meer dan 3.000 accounts die het heeft gekoppeld aan Ruslands Research Agency, waardoor het record over de trolling-inspanningen van de groep in de in het jaar na de controversiële 2016 presidentsverkiezingen fundamenteel werd gewijzigd.

De veranderingen van Twitter maken centrale delen van een vorig augustus gepubliceerd Bloomberg News- artikel dat de activiteit van de Russische trollenboerderij in 2017 heeft geanalyseerd, volgens onderzoekers van Clemson University, die een database van de Twitter-activiteit van de IRA hebben gecompileerd en gepubliceerd.

Op 8 februari verwijderde Twitter 228 accounts van de Russische IRA-dataset omdat het sociale-mediabedrijf nu gelooft dat deze accounts worden beheerd door een ander trollingnetwerk in . “We identificeerden 228 accounts in eerste instantie ten onrechte als verbonden met ,” schreef Yoel Roth, hoofd van de site-integriteit van Twitter, in een online bericht. “Naarmate ons onderzoek naar hun activiteiten voortduurde, hebben we aanvullende informatie gevonden die ons in staat stelde hen met meer vertrouwen te associëren met Venezuela.”

Hoewel de gegevens van Twitter de namen van de accounts niet onthullen, analyseerden onderzoekers van Clemson University de veranderingen van het sociale-mediabedrijf en zeiden dat ze betrekking hadden op accounts die meestal medio 2017 online kwamen. De onderzoekers, die hun eigen database van de output van het Russische trollenboerderij hebben gebouwd en gepubliceerd, zeiden dat deze accounts centraal stonden in wat een verrassende toename leek te zijn in post-verkiezingsactiviteit die verkeerd was toegeschreven aan de Russische trolboerderij.

Dat beweerde een piek in tweets in 2017, die tijdens de verkiezingen van 2016 de Twitter-output van het Russische trolkwekerijtje leek te verzwakken, leidde tot nieuwsgierigheid bij verschillende onderzoekers. Tijdens een hoorzitting in augustus 2018 plaatste de inlichtingencommissie van de senaat een tentoonstelling met de piek en gaf aan dat veel van de tweets naar een inmiddels ter ziele gegane site verwezen, genaamd ReportSecret.com.

De Clemson-onderzoekers, die maandenlang de activiteiten van de trollenboerderij op Twitter hadden bestudeerd, merkten op dat de meeste van deze ReportSecret-artikelen werden gekopieerd van een enkele hyper-partijdige politieke website genaamd Truthfeed. Bloomberg News bestudeerde vervolgens de gegevens en meldde afgelopen augustus dat, gebaseerd op de accounts die Twitter publiekelijk had geïdentificeerd als geassocieerd met de Russische IRA, deze regurgitated Truthfeed-verhalen goed waren voor maar liefst 95 procent van de Engelstalige Twitter-activiteit in oktober in het Troll Farm. 2017.

De verandering van Twitter in zijn gegevens ondergraaft al deze analyses van de activiteit van de trolboerderij 2017, aldus Clemson-onderzoekers. De activiteit van IRA Twitter steeg halverwege 2017 niet en de grote accounts die links naar ReportSecret uitmaakten, werden volgens de bijgewerkte gegevens in feite beheerd door een andere, onbekende groep die vanuit Venezuela opereerde.

Twitter is terughoudend om te bespreken hoe het accounts verbindt met trolling-netwerken. Maar bedrijfsfunctionarissen zeggen dat er verschillende overeenkomsten zijn tussen de IRA-accounts en de verkeerd geïdentificeerde 228 accounts, ze gebruikten bijvoorbeeld dezelfde relatief obscure provider voor breedbandtelefoonservice bij het maken van de accounts.

“Definitive attribution is very, very difficult, which is why we continue to share potential state-backed information operations to empower further research and independent analysis,” Roth said in a statement Friday. The company will update its public database if and when it has reasonable evidence of new activity that it believes is tied to state actors, he said.

Hoewel het relatief eenvoudig is om gecoördineerde activiteiten onder Twitter-accounts te identificeren, “is het moeilijk om het toe te schrijven aan een bepaalde acteur … zelfs met alle achter-de-schermen-gegevens van Twitter,” zei Patrick Warren, een universitair hoofddocent economie bij Clemson die heeft gestudeerd de output van het trolbedrijf in het afgelopen jaar. De Clemson-onderzoekers, die aan academische papers werken met betrekking tot de output van het Russische trollenboerderij, herzien ook hun onderliggende gegevens, volgens Darren Linvill, universitair hoofddocent communicatie bij Clemson.

Lees verder bij de bron: Bloomberg

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bier 1551221568

Ook dat nog: In je Heineken, Budweiser en Corona biertje zit Monsanto’s Roundup onkruidverdelger

woman 3972345 640

‘Nederland heeft aanzienlijk geprofiteerd van de euro’, is dat zo…?