in , , , ,

Interpol waarschuwt voor ISIS 2.0 een tweede terreurgolf van ISIS-sympathisanten – politiek slaapt

kalhh / Pixabay

Hoewel de eenheden van de verschillende milities van ISIS (“Islamitische Staat”) zich terugtrekken, waarschuwt Interpol in een actueel appèl voor ISIS-activiteiten. Er zou een tweede terreurgolf op komst zijn, zei de secretaris-generaal van Interpol, Jürgen Stock, op 19 december in Parijs: “Je zou het ook ISIS 2.0 kunnen noemen”.

Gevangenissen – broeinesten voor radicale ideologieën

Het gevaar zou uitgaan van veroordeelde terreurondersteuners. Deze daders zouden namelijk meestal slechts tot korte gevangenisstraffen zijn veroordeeld – en weldra weer vrij komen.

Gevangenissen zouden een wezenlijk broeinest voor radicale ideologieën zijn, aldus de secretaris-generaal van Interpol. Onlangs was de dader van Straatsburg, Chérif Chekatt, in de gevangenis opgevallen door zijn toenemende radicalisering.

Wanneer ISIS geografisch verslagen zou zijn, zouden deze personen, weer op vrije voeten, of proberen te vertrekken naar andere gebieden zoals Zuidoost-Azië of , of in blijven om te plegen, zei Stock verder.

Medeverantwoordelijkheid van rechtbanken en politiek

Het lijkt er zeer sterk op dat de Europese rechtbanken met hun rechtspraak en de politici met hun welkomstwaanzin blijkbaar deel van het probleem en niet van de oplossing zijn. De mogelijkheid bestaat van de ter beschikking stelling (van de regering) bestaat wanneer er van deze mensen nog gevaar uitgaat voor het algemeen welzijn.

Maar ze wordt niet toegepast. Blijkbaar ontbreekt daartoe de wil bij de rechtbanken en de politiek. Zodoende bedreigen zij de veiligheid van de burgers.

Zelfs wanneer de grenzen nu eindelijk zouden worden gesloten, het gevaar is hier al lang, en dan volstaat één persoon.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. De VS heeft ISIS gecreëerd (dus false flag) zodat zij hun legers konden sturen …. En het enige doel van de Cabal was om de US dollar overal te kunnen opleggen. Trump doet het enige verstandige wat een normaal en eerlijk mens kan doen en dat is het leger terughalen. De US heeft helemaal niets te zoeken in het Midden Oosten en moet hoog nodig de rotzooi in eigen huis maar eens opruimen.
    Met het moment dat de US zich terug trekt kunnen de landen in het MIdden Oosten eigenlijk eens beginnen om hun land opnieuw in te richten dat door de US zo zwaar is beschadigd. Het is een onbegrijpelijk dat politici dat niet inzien hoe fout zij zijn geweest en het beste zou zijn dat zij hun functie neerlegden en naar huis gingen.

  2. IS is een uitvinding van Westerse politici. Rusland kwam er onverwachts tussen. Rusland blies het westers plannetje op. IS blijft via financiering onder controle van het westen. IS is een spel onderdeel van ons slecht werkende MARKT economie

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Politie moet gegevens beter beveiligen van de Autoriteit Persoonsgegevens

Nederland en andere Europese landen worden gechanteerd door Amerika