in , , ,

Politie moet gegevens beter beveiligen van de Autoriteit Persoonsgegevens

5485051299 2c6dccbe42 politiebureau1

De Nationale moet politiegegevens beter beveiligen, anders moet het weer een boete betalen, zo laat de Autoriteit Persoonsgegevens weten.

De beveiliging heeft betrekking op het systeem waarmee inkomende en uitgaande personen en goederen in het Schengengebied worden gecontroleerd, het N.SIS II-systeem. Drie jaar geleden werden vijf overtredingen vastgesteld, waarvan er vier op tijd werden beëindigd.

De vijfde overtreding, die gaat over de regelmatige en proactieve controle op logbestanden, is nog altijd niet naar behoren opgelost. Hiervoor moest de Nationale Politie in september al een boete van 40.000 euro betalen.

Er werden sindsdien wel verbeteringen doorgevoerd, maar die vindt de niet voldoende. Daarom heeft de toezichthouder opnieuw een last onder dwangsom opgelegd, dit keer voor een bedrag van 50.000 met een maximum van 320.000 euro.

De Nationale Politie heeft nu tot 4 februari 2019 de tijd gekregen om de gewenste verbeteringen door te voeren, anders moet het deze boete betalen.

Alles bij de bron; Security

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
activa 1545397593

2018 is officieel “het slechtste jaar ooit” met 93% van alle activa omlaag, erger dan de “grote depressie”

terreur 1545419744

Interpol waarschuwt voor ISIS 2.0 een tweede terreurgolf van ISIS-sympathisanten – politiek slaapt