in

Is corona de doodsteek voor zwarte piet? Nu al streep door Sint-intochten

zwarte piet huilt

Sinterklaascomités zetten nu al een streep door de feestelijke intocht van de Sint in november. De comités broeden op coronaproof alternatieven, zoals een online aankomst, onaangekondigde bliksembezoeken van de Goedheiligman en huisbezoekjes via een live-verbinding.

Het is nog hoogzomer, maar Marc Gilling van het Sint en Pieten-gilde durft de voorspelling al wel aan: ,,De Sint zal in november stilletjes het land binnenkomen.”

Dat vindt de liefhebber van het Sinterklaasverhaal ‘heel jammer’.

,,Maar er zullen niet veel intochten zijn dit jaar. En als de Sint ergens wel echt aankomt, dan zal dat niet in het openbaar zijn.”

De corona-pandemie en de daarmee gepaard gaande maatregelen gooien roet in het eten voor de honderden Sinterklaascomités in Nederland.

Maar hoe organiseer je een intocht, waarbij normaal gesproken duizenden kinderen en hun ouders zich langs de kade en de straten verdringen, op zo’n manier dat deze coronaproof is?

Het antwoord: dat lukt niet. Comités in onder meer Amsterdam, Breda, Dordrecht, Helmond, Almelo en Medemblik hebben al aangegeven dat er dit jaar zeker of hoogstwaarschijnlijk geen ….

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
cor dist

De oversterfte cijfers ‘COVID-19 epidemie’ van het RIVM zijn bekend

53e3d0414253a414f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784d762f7ad39248 640 vaccin

Fabrikanten hebben via de achterdeur geregeld dat zij niet aansprakelijk zijn voor eventuele schade door corona vaccins