in , , ,

Cataclysmische ramp verwacht? Wetenschappers willen ‘ark’ op de maan bouwen

m0yirwzr3ny

Wetenschappers van de Universiteit van Arizona stellen de bouw van een ‘ark' op de maan voor. Met dit ambitieuze project zou het overleven van miljoenen soorten planten, dieren en gewassen moeten worden veilig gesteld voor het geval dat de Aarde wordt getroffen door een cataclysmische ramp die bijna al het leven uitroeit.

Een van de mogelijke genoemde rampen is de uitbarsting van een supervulkaan.

Een ander gevaar hebben we zeker het afgelopen jaar vaak besproken, en dat is dat onze zijn bescherming door het magnetische veld verliest en wordt getroffen door een verwoestende zonnevlam.

Nu dat magnetische veld in snel tempo aan het afnemen is, zou de eventuele bouw van die ‘ark' wel eens geen moment te vroeg kunnen komen.

Het project, dat voorziet in het cryogeen invriezen de zaden, sporen, sperma en eieren van zo'n 6,7 miljoen soorten in een ‘ark' die wordt verborgen in grotten onder het oppervlakte van de maan, wordt geleid door researcher Jekan Thanga, en werd tijdens de IEEE Aerospace Conferentie gepresenteerd.

‘Wereldwijde verzekeringspolis'

Deze moderne ‘wereldwijde verzekeringspolis', die met behulp van zonnepanelen van zal worden voorzien, gaat als een opslagplaats dienen voor het geval de aarde opnieuw bevolkt moet worden na een cataclysmische ramp.

‘De aarde is van nature een wispelturige omgeving,' zei Thanga, professor aerospace en mechanische techniek aan het UArizona College of Engineering.

‘Voor mensen was het ongeveer 75.000 jaar kantje boord door de Toba supervulkaanuitbarsting, die een 1000 jaar durende afkoeling veroorzaakte, en volgens sommigen gelijk liep met een geschatte daling van de menselijke diversiteit. Omdat de menselijke beschaving zo'n grote footprint heeft, zou deze bij een instorting een negatieve kettingreactie op de rest van de planeet kunnen hebben.'

‘Ik gebruik graag de analogie met data,' vervolgde hij. ‘Het is als het kopiëren van je foto's en documenten van je computer op een aparte hard disk, zodat je een backup hebt als er iets verkeerd gaat.'

Na een apocalyptische gebeurtenis zoals een uitbarsting van een supervulkaan (zoals ), een kernoorlog, een inslag, een pandemie of een zonnevlam/-storm kunnen overlevenden op een soort ‘reset' knop drukken, en beginnen de beschaving opnieuw op te bouwen.

Lava tunnels

De maanark zou volgens Thanga in lava tunnels en grotten moeten worden gebouwd. Deze grotten werden in 2013 door wetenschappers ontdekt, en werden gevormd door …..

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e4d1474e56a414ea898675c6203f78083edbed5251774b702e73 640 encryptie

Europese Commissie wil vertrouwelijkheid op internet opheffen door encryptie te verbieden

gpjvrzyavzc

Nederland stemde tegen de ‘sleepwet’ en toch staat nu alles klaar voor grootschalig aftappen