in ,

Is record warmte van 20.75C op Antarctica slechts een sensationele hoax? Stationgegevens tonen 16C

Seymour 4 Wetteronline 768x651 1

In Duitsland zijn er geruchten geweest dat het vermeende Antarctische Seymour Island “record ooit Antarctisch record” van 20,75 ° C op 9 februari een hoax is – afkomstig van het AFP-persbureau en vervolgens verspreid door The Guardian.

De vermeende 20.75 ° C werd vermoedelijk vastgelegd door Braziliaanse wetenschappers en was vermoedelijk bijna een volledige graad hoger dan het vorige record van 19.8C, genomen op Signy Island in januari 1982, The Guardian schetterde met veel alarm, daarbij verwijzend naar zijn eigen spoedkalender .

Momenteel probeert de WMO de actuele temperatuurgegevens te verkrijgen voor Seymour Island, onderdeel van een eilandenketen buiten het Antarctische schiereiland.

WMO haalt media aan als bron!

De WMO-website zelf citeert de media als bron en schrijft: “Media-rapporten zeggen dat onderzoekers een temperatuur van 20,75 ° C hebben vastgelegd. De heer Cerveny waarschuwde dat het voorbarig is om te zeggen dat Antarctica voor het eerst de 20 ° C heeft overschreden. ”

Thermometergegevens tonen slechts 16 ° C!

Volgens de Duitse Facebook-site Klima.Wissen hier en zijn lezers, lijkt de “recordhoogte altijd” van 20,75 ° C zijn oorsprong te hebben in het persbureau AFP. Het werd vervolgens opgepikt door de altijd sensationele klimaatbewaker The Guardian . Maar nu begint het hele verhaal te verschijnen als gewoon grote sensationele hoax.

Ten eerste laat WetterOnline.de hier zien dat de hoge temperatuur op 9 februari op het Seymour Island-station (Base Murambio) slechts 16 ° C was!

Seymour 4 Wetteronline 768x651 1

 

Er was veel ophef over het record in het Antarctische station Esperanza, waarvan werd gemeld dat het op 7 februari 18,4 ° had bereikt. Hier bevestigt Wetteronline.de het, net als de Argentijnse Nationale Meteorologische Dienst :

Seymour 5 Esperanza 768x582 1

Dus wat gebeurt er op het station van Seymour Island? 16 ° C is niet eens in de buurt van de geclaimde 20,75 ° C recordlezing schreeuwde bloedige moord door de media over de hele wereld. Misschien hebben de exploitanten van het Seymour-station buiten op een onofficiële thermometer ingeademd, een foto gemaakt en naar de media gestuurd. Wie weet.

De grafiek die The Guardian heeft gepubliceerd is totaal anders dan die op de officiële wetteronline.de.

Kijkend naar de temperaturen van februari in Accuweather , zien we tot nu toe een hoogtepunt van slechts 7 ° C op 9 februari 2020!

Seymour Accuweather 768x483 1

In tabelvorm weergegeven:

Seymour Accu 2

We zullen echter open blijven staan ​​en kijken wat er officieel uitkomt. Maar het zou vreselijk beschamend zijn als de plaat nooit echt gebeurde. Op dit moment kunnen de media en alarmisten alleen maar hopen dat de WMO met de hoax zal meespelen en gewoon zeggen dat het is gebeurd, zodat het wereldwijde alarmistische mediacomplex zijn gezicht kan redden.

Maar de thermometer vertelt ons zeker een heel ander verhaal.

Het zal enige tijd duren om de meting te bevestigen

“We moeten eerst de zeer belangrijke metagegevens van het station analyseren, bijvoorbeeld locatie, type apparatuur, meetmethoden, kalibratie van de instrumenten, enz.) Van de betrokken onderzoekers. Zodra we die gegevens hebben, kunnen we beginnen met een formele evaluatie van de geldigheid van de waarneming. Helaas gebeurt het uitvoeren van die taken niet snel (vooral met afgelegen polaire weerstations), dus het zal waarschijnlijk enige tijd duren voordat we bij het WMO Archive of Weather and Climate Extremes zelfs een voorlopige evaluatie van deze observatie kunnen geven, ”WMO’s Weather and Climate Extreme rapporteur, zei Randall Cerveny.

Lees verder bij de bron: notrickszone.com

NOS meldde ‘recordtemperatuur’ op Antarctica, half internet boos!

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ad75899668e8fc6c 640 bananen

Hey Rutte gaaf land hè? Gemeenten zijn niet meer in staat dakloosheid te bestrijden

koud 1548844648

NSIDC data: Meer zeeijs op Antarctica dan 40 jaar geleden, het klimaat is aan het AFKOELEN