in ,

Italië gaat de belastingen verlagen (met ons belastinggeld)

De Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri verwacht dat de groei van de van dit kwartaal uitkomt op zo’n 15 procent, zei hij in een interview met de krant La Repubblica.

In het tweede kwartaal kromp de economie nog met 12,4 procent. Gualtieri onthulde verder dat hij van plan is om de inkomstenbelasting volgend jaar te verlagen.

Daarmee moeten de Italianen meer overhouden om te besteden en dat zou de economie moeten stimuleren.

Nadat premier overstag was gegaan, gaf de Italië 81 miljard euro om het land weer op te bouwen. Het land mag ook nog eens 127 miljard lenen tegen een zeer gunstige .

Rutte geeft miljarden weg aan Italië, terwijl de gemiddelde Italiaan twee keer zo rijk is als de gemiddelde Nederlander. En wat gaat Gualtieri nu met al die miljarden doen? De belastingen verlagen.

Maar dit is nog niet alles. Italië wil nu ook bijna 30 miljard aan Europees voor de financiering van werktijdverkorting. Dit bedrag komt uit een pakket dat in april al is goedgekeurd:

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

5 Comments

Laat een reactie achter
 1. Er valt hier wel meer over te zeggen want wat hier gebeurt is volgende:
  1. Nederland legt echt geld op tafel.
  2. Met dat geld als onderpand kan Italie heel goedkoop lenen bij de ECB (dat is geprint, gecreeerd geld).
  Maar dat geld moet op zeker moment terug.
  3. Met dat geleende geld wordt de schuldenlast van de EU richting ECB groter.
  4. En omdat NL zich volledig financieel solidair heeft verklaard met de EU (je bent krankzinnig als je dat doet, maar dat is wat er is gebeurd) is Nederland ook nog eens verantwoordelijk voor die extra leningen.
  Dus als de EU door de knieen gaat (en dat gaat gebeuren) dan is NL mede aansprakelijk voor de totale schuld …. die zij nooit hebben doen ontstaan door zuinig beleid en de burgers af te knijpen.
  5. Het eerste wat de Italianen met het geld doen is feest vieren en de pensioengrens verlagen. Terwijl in NL juist klanger wordt gewerkt. Van pensioen verlaging komt geen productiviteit. Het is consumeren. En dat terwijl Nederland maar een ding doet en dat is zorgen dat de begroting op orde is. De NL burgers mogen nu al decennia de broekriem aanhalen ….
  6. Rutte heeft hier een enorme blunder begaan en heeft precies het tegendeel bereikt wat hij had moeten bereiken. Alleen al vanwege dit feit moet hij weg (los van alle andere giga fouten die hij heeft begaan).

  Het is de hoogste tijd dat de regering wordt gedwongen af te treden en dat een zakenkabinet aantreedt die orde op zaken gaat stellen en al de consequenties van dit wanbeleid in kaart brengen want met een krankzinnig klimaat-, energie-, corona- en migrantenbeleid is deze regering ten dode opgeschreven.

 2. Dit verhaal staat krom van de onzin. Van a tot z gelogen om een bepaald sfeertje op te wekken. Waarom verdiepen mensen zich niet in de werkelijheid voordat ze reageren en achter dit onware verhaal aanhollen.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Teken ook de ‘Ontslagbrief voor Coronagezant Feike Sijbesma’

blank

Tweede Europese lockdown vanaf 18 september? Spaanse krant bevestigt