in , , ,

JDreport.com aangemerkt als digitaal erfgoed en in de Koninklijke Bibliotheek opgenomen

mohamed_hassan / Pixabay

Bam! Gooi uw schoenen uit, het is feest!

Feest, slingers, taart, drank, chips en pak alles wat je maar wil want uw website JDreport.com is internationaal erfgoed geworden en daarmee ook opgenomen in de archieven van de Koninklijke Bieb voor het nageslacht en de geschiedenisboeken. Niet dat ik of u ermee opschiet maar wel ons nageslacht en hopelijk kunnen we hiermee een steentje bijdrage aan een betere en eerlijkere toekomst.

In het kader van een initiatief van de Koninklijke Bibliotheek (KB) om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor de toekomst, wordt de website JDreport.com gearchiveerd en voor de lange termijn bewaard.

Dit meldt de Koninklijke Bibliotheek in een email.

De KB ziet het als haar taak om ook websites duurzaam te bewaren en raadpleegbaar te houden voor toekomstige generaties en ze te behoeden voor verlies door bijvoorbeeld technologische veroudering, om die reden archiveert de Koninklijke Bibliotheek websites die als verzameling een representatief beeld geven van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet.

Als nationale bibliotheek is de Koninklijke Bibliotheek wettelijk verantwoordelijk voor het verzamelen, beschrijven en bewaren van in verschenen publicaties, al of niet elektronisch.

Digitaal erfgoed

Dat websites als ‘digitaal erfgoed’ het behouden waard zijn, is internationaal erkend in het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003.

Het signaleert dat digitaal erfgoed verloren dreigt te gaan en dat het bewaren daarvan voor gebruik door de huidige en toekomstige generatie onderzoekers zeer urgent is.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voorbeeld van handelsverdragen met ISDS zoals TTIP: Nestlé betaald stadje 200 dollar voor honderden miljoenen liter water per jaar

Weer een complot minder: smartphones, tablets en videogames veranderen fysiek de hersenen van tieners