in ,

JPMorgan verdient $ 1 miljard aan goudhandel na betaling van $ 1 miljard boete voor manipulatie van goudhandel …

54e9d04a4954b10ff3d8992cc52036761d39c3e45551774b702e7bd693 640 gold money

Dit, in een notendop, is hoe Wall Street werkt: slechts twee maanden nadat JPMorgan een boete had gekregen van een record van $ 1 miljard aan criminele geldboete (om ervoor te zorgen dat geen enkele bankier in de gevangenis terecht zou komen) voor manipulatie van de goud- en zilvermarkten, Reuters gemeld dat JPM – onder duidelijk “geleerd” de instrumenten van de gouden tuigage handel, heeft een record van $ 1 miljard verdiend aan inkomsten tot nu toe in 2020 uit de handel, opslag en financiering van edele metalen, enorm beter dan rivaal banken.

De wiskunde vereenvoudigd: JPM heeft $ 1 miljard uitgegeven gedurende de levensduur van zijn manipulatie van edele metalen, waardoor het volledige schadeloosstelling geniet voor toekomstige manipulatieclaims, waardoor het in slechts één jaar $ 1 miljard aan inkomsten kan verdienen Echt een opmerkelijke IRR, en het bewijst maar weer eens dat misdaad op Wall Street niet alleen loont, maar ook een terugverdientijd van 1 + jaar heeft.

Hoewel het coronavirus een bonanza heeft gecreëerd voor investeringsbanken die in goud, zilver en andere edele metalen handelen door massale aankopen van investeerders teweeg te brengen en de normale werking van de markt te verstoren, heeft JPMorgan gedomineerd en zijn marktaandeel vergroot volgens Reuters.

De inkomsten die de grootste Amerikaanse commerciële bank medio november genereerde, zijn goed voor minstens de helft van de $ 1,7 miljard tot $ 2 miljard die adviesbureau McKinsey schat dat de top 10 investeringsbanken dit jaar samen zullen verdienen met edelmetalen, voornamelijk goud.

En hoewel Blythe Masters nu al lang weg is (en vreemd genoeg zelfs nooit werd ondervraagd vanwege haar betrokkenheid bij het enorme goudmanipulatieschandaal van JPM, ondanks dat ze de leiding had over JPM-grondstoffen tijdens de piek van JPM’s marktmanipulatie), ligt de grondstoffendivisie van JPMorgan op schema. in meer dan $ 1,5 miljard dit jaar en zou Goldman Sachs kunnen uitdagen voor de titel van beste verdiener.

Maar zeker na zo vaak betrapt te zijn op het manipuleren van goud, manipuleert JPMorgan niet langer de grondstoffenmarkt: de toezichthouders kijken er tenslotte naar. Nou, jij beslist: individuele investeringsbanken hebben de afgelopen jaren zelden meer dan $ 1 miljard aan grondstoffen verdiend , en geen enkele heeft ooit meer dan ongeveer $ 600 miljoen aan edelmetalen verdiend in één jaar, zei George Kuznetsov van McKinsey CIB Insights. Maar voor JPMorgan was het kinderspel.

Waarom? Omdat, zoals sommigen hebben gezegd, de boete voor criminele manipulatie van $ 1 miljard in feite een omkoping was voor de CFTC en SEC om de volgende keer weg te kijken.

Naast het manipuleren van de markt heeft JPM natuurlijk ook een ongekend inzicht in elke speler. De bank bevindt zich in het hart van de wereldwijde edelmetaalmarkt en haar activiteiten omvatten het verhandelen van fysieke bars tot derivaten, het runnen van kluizen en het clearen van transacties in Londen, het grootste handelsknooppunt.

Om de schijnwerpers te vermijden, had JPM natuurlijk een verhaal klaar. Zoals Reuters schrijft: “het stimuleren van winst was de roep om goud en zilver van investeerders, voornamelijk in Europa en Noord-Amerika, bang dat de coronavirus-pandemie en het drukken van geld door centrale banken andere activa zouden kunnen devalueren. Deze investeerders duwden de goudprijs naar recordhoogtes boven $ 2.000 per ounce eerder dit jaar. ”

Voeg hier nog de winst van de Comex-futuresbeurs in New York bij, waar leveringsproblemen eerder dit jaar het lucratiever maakten voor degenen met toegang tot fysiek goud om in edelmetalen te handelen. Goudbewaarbanken – zoals JPMorgan – profiteerden van de kansen op Comex en hielpen klanten hetzelfde te doen, in sommige gevallen door grote ETF’s te redden en anekdotisch zelfs een nogal prominente centrale bank.

Volgens gegevens van Comex waren de klanten van JPMorgan goed voor een derde van alle handel in goudstaven die in oktober bij de beurs werden geregistreerd, en meer dan twee vijfde in juni. Net als andere grote banken was JPMorgan in staat om goedkoop en in grote hoeveelheden metaal te krijgen en te verzenden, terwijl andere, kleinere handelaren dat niet konden, zeiden bronnen.

De meevaller van de inkomsten zal waarschijnlijk vervagen als de handel op Comex terugkeert naar normale patronen, maar hoge goudprijzen en interesse van investeerders betekenen dat dit bedrijf winstgevend zal blijven. “2020 wordt een uitzonderlijk jaar”, zei Kuznetsov van McKinsey, die duidelijk niet van mening was dat de manipulatie vanaf hier alleen maar zal versnellen.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d4464257a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794f72277cd59048 640 covid 19

Docu over Covid-19: ‘Waarom vertelt het RIVM ons de halve waarheid?’

VVD Rutte keihard liegen e1459327525143 720x340 e1538502777704

Verkiezingstijd, trap er niet in! VVD, tien jaar in de regering … nu gaan ze de migratie groots aanpakken