in ,

Kabinet Rutte II hield informatie over uitgave 2,1 miljard achter

Kabinetten Rutte en grote geldbedragen lijken vroeg of laat een explosieve cocktail van misinformatie en intrige te worden. De dividendkwestie is nog niet overgewaaid of er is al een volgende miljarden uitgave die de coalitie doet schudden. Via NU.nl.

Op basis van onderzoek van de NRC schijnt het dat de Tweede Kamer onjuist is geïnformeerd tijdens Rutte II. Het Rijk zou niet onder een uitgave van 2,1 miljard richting de verpleeghuiszorg kunnen komen. Het moest en zou gebeuren, kan niet anders, écht nodig.

Nou, blijkbaar niet dus. Toenmalig minister Martin van Rijn beweerde zelfs dat er niet over te onderhandelen viel want het was ‘wettelijk onmogelijk’. Van Rijn blijkt nu ‘wettelijk full of shit’ en heeft de Tweede Kamer simpelweg verkeerd geïnformeerd.

NRC kwam tot deze conclusie op basis van notities, interne e-mails en gesprekken met betrokkenen. Op basis hiervan blijkt er wel degelijk ruimte te zijn geweest voor andere opties die tot een heel ander resultaat hadden geleid. Zelfs verwoorden ze het als ‘zou de financiële gevolgen enigszins kunnen mitigeren.’ wat neerkomt op ‘had geen 2,1 miljard hoeven kosten.’

Kabinet Rutte II heeft het bestaan van deze andere opties dus achter gehouden waardoor het voor de Tweede Kamer leek alsof betalen de enige optie was.

De ministeries Algemene Zaken en laten weten dat het ‘staand beleid’ is om juridische adviezen aan het kabinet niet te delen met de Tweede Kamer. Dat is natuurlijk nogal raar omdat het in dit geval de mogelijkheden van de Tweede Kamer tot controle ernstig beperkt.

Prima dat niet ieder advies aan het kabinet zijn weg vindt naar de Tweede Kamer als dit geen gevolgen heeft voor de besluitvorming, maar ze simpelweg niet informeren mag nooit onderdeel van het advies zijn.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wereld Wordt Wakker
2 jaren geleden

De zoveelste keer dat Rutte zijn eigen gang gaat en schijt heeft aan de bevolking … Hij gaat blind met de EU banken en multinationals mee, referenda worden eenvoudig aan de kant geschoven …
Het is duidelijk dat de EU zonder enige stemming via salamipolitiek (dus iedere keer een klein beetje) hard op weg is steeds meer verantwoordelijkheden van de landen over te nemen totdat het moment daar is dat de staat NL helemaal geen kant meer op kan omdat NL financieel verantwoordelijk is voor giga bedragen die in de EU omgaan en die als verloren moeten worden beschouwd omdat landen als Italie, Spanje hun schulden nooit meer zullen kunnen terug betalen.
Dit is geen fout, maar dit is bewust beleid van globalisten die de EU achter de schermen bewust als een gammele kar hebben opgezet om de landen op die manier de NWO in te dwingen.
De Tweede Kamer is incompetent, de politieke partijen in slaap gesust. Dit gaat helemaal fout.
Dat mag en zal niet gebeuren !
Daar is maar een oplossing voor: Rat Rutte en zijn regering moeten weg voordat het te laat is!!!

theo
2 jaren geleden

Rutte – de lesbische aso
.
Ook deze figuur behoort bij zionisten

De nieuwe kolonisatie van Afrika? China pompt 60 miljard in Afrika

“Grootste bubbel in de geschiedenis”: experts voorspellen de beurscrash in de herfst