in , ,

Kabinet Rutte III doet het zó goed dat ze zichzelf loonsverhoging willen geven

Vanwege de maatschappelijke gevoeligheid van het onderwerp beslissen politici niet graag over hun eigen beloning.

Daarmee lopen ministers en andere politieke ambtsdragers het risico dat hun salaris steeds verder versobert en ‘onder de grens van het redelijke komt’.

Dat schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken in een wetsvoorstel dat ter consultatie ligt, meldt het FD.

Vanwege de ‘terughoudendheid’ van politici wil zij een extern college instellen dat over de salarissen en neveninkomsten van alle politieke ambtsdragers moet gaan adviseren.

Daarmee doet de minister een voorzichtige poging loonsverhoging voor politici weer op de agenda te zetten. Het ministerssalaris stijgt op dit moment mee met de salarissen van het Rijk.

Lees verder bij de bron: Metronieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Wat verwacht je anders van een kabinet dat zichzelf de beste regering ooit noemt.
    Het is meer dan schandalig … en dat terwijl de burgers de afgelopen decennia er enorm op achteruit gegaan zijn … En dat voor een regering die besluit om aardgas uit te faseren maar geen idee heeft hoe dat zou moeten, een regering die vele duizenden gelukzoekers toelaat wat alleen maar enorme problemen in de toekomst gaat genereren omdat moslims nooit zulen integreren, een regering die blind allerlei bevoegdheden delegeert naar Brussel zonder enige consultatie van de burgers, een regering die blind achter de VS aanloopt en geen benul heeft wat er allemaal in de VS aan de hand is.
    Deze regering van juristen, veilingmeesters en historici, die nog geen deuk in een pakje boter slaan. Het is om te janken.

    Dit is veruit de slechtste regering die we ooit hebben gezien en waar nog jaren over gepraat gaat worden.

  2. Extern college ? Als je inzicht krijgt in de antecedenten van zo’n extern college zal je schrikken college zal wel samengesmeed worden uit de ons kent ons modderpoel.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten machteloos in derivaten drama

Wederopbouw Notre-Dame: 650 miljoen euro toegezegd, ‘slechts’ 80 miljoen gestort