in

Keiharde kritiek oud-GGD directeur: RIVM creëert angst met dagelijkse aantal besmettingen

Oud-GGD directeur Vosters spreekt een vernietigend oordeel uit over het functioneren van het . In zijn getuigenverklaring voor het BPOC zegt hij dat het RIVM zich hoort bezig te houden met advisering, maar niet met besluitvorming.

Volgens Vosters gaan zij veel te ver. Ook creëren zij angst, vindt hij, terwijl angst juist schadelijk is voor de .

Categorie A

Volgens de oud-GGD directeur adviseerde het RIVM in januari 2020 naar aanleiding van de COVID-19 uitbraak in het Chinese Wuhan direct concrete maatregelen. Het adviesorgaan van de regering classificeerde Covid-19 namelijk meteen in categorie A.

Terwijl de deze beslissing op basis voor de voor- en tegens zelf had moeten nemen.

Het onderbrengen van het virus in categorie A geeft de Rijksoverheid namelijk uitgebreide bevoegdheden, waarvoor achteraf gezien geen reden was.

Na drie maanden was duidelijk dat, volgens Vosters, dit virus niet in deze categorie thuishoort. Het reproductiegetal ging namelijk omlaag wat betekent dat het aantal mensen dat door een besmet persoon wordt besmet al was afgenomen.

In zijn woorden: Men is de een koortswerend middel gaan voorschrijven NADAT de koorts is gedaald. Oftewel mosterd na de maaltijd.

Zijn kritiek op het RIVM geldt nu nog steeds, want zegt hij, hun adviezen zijn nog altijd gerichte maatregelen zonder met alternatieven te komen.

Angst

Vosters verklaart dat het RIVM angst creëert door dagelijks cijfers te geven over het aantal nieuwe besmettingen. Dergelijke getallen zeggen op zich echter niets, zonder erbij te vertellen ….

Lees verder bij de bron: De Lange Mars Plus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU feliciteert de door de media tot president uitgeroepen Joe Biden

Tegelijkertijd met het coronavirus duikt nu ook het westnijlvirus op in Nederland