Kentekenregistratie nu ook langs de Nederlandse binnenwegen

De inzet van camera’s die kentekens registreren wordt uitgebreid naar de provinciale wegen. Daar worden 200 flitspalen de komende weken uitgerust met zogeheten ANPR-camera’s, bevestigt de politie na berichtgeving van de NOS. Er hangen al 130 van zulke apparaten langs de snelwegen.

Met ANPR (automatische nummerplaatherkenning) worden kentekens gescand en vergeleken met gegevens in de politiecomputers over mensen die worden gezocht of boetes hebben openstaan. Komt de naam in de politiebestanden voor, dan wordt de automobilist beboet of staande gehouden.

Zijn of haar gegevens worden net zolang bewaard tot de kwestie is afgehandeld. Komt de naam niet voor, dan worden de gescande gegevens gewist. Maar er is wetgeving in de maak om ook het bewaren van die gegevens toe te staan.

Bron; AD [Thnx-2-Luc]

NB; in de VS verkopen ze deze coating tegen ANPR

Lees ook eens verder bij de Bron: Kentekenregistratie nu ook langs de Nederlandse binnenwegen

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Klaar Wakker schreef:

    Heeft nog steeds niemand door dat er steeds meer registratie is over waar U bent, wie U bent, wat U doet, hoeveel afval U wegbrengt en wanneer, wat U emailt, waar U belegt en hoeveel. Of denkt U dat dit allemaal toeval is en mogen ze dit allemaal best van U weten? Voor hen bij wie nog geen lampje gaat branden adviseer is op internet te zoeken bij Nieuwe Wereld Orde. Een fascistische beweging die burgers als slaven ziet die onder controle moeten worden gehouden op alle manieren die de elite goed dunkt. Valt U op dat dit erg lijkt op wat de EU voor staat? Wordt wakker en protesteer bij Gemeente en politiek en kom in actie!!

Geef jouw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: