in

Klimaatakkoord bereikt uw achtertuin en bonst ongeduldig op de deur: past daar misschien een windmolen?

Van een ver-van-ons-beddiscussie vorig jaar, bonst het klimaatakkoord ineens ongeduldig op de deur bij burgers.

Passen de windmolens en zonneparken waarmee in 2030 zijn CO2-uitstoot wil halveren misschien in uw achtertuin?

Noord-Holland geeft alvast een voorzet. Daar klinkt: laat de minimale afstand tot bebouwing maar varen.

Waar planten we de nieuwe windmolens voor een klimaatneutraal Nederland? Tijdens een bijeenkomst in Schagen mochten burgers onlangs groene en rode stickertjes plakken achter de meest geliefde en gehate locaties.

Eén plek sprong eruit, met een wolk aan rode plakkertjes. Het verbeeldt een hard Noord-Hollands Njet tegen de optie: ’bij stads- en dorpsrand’.

Ook Aad Kramer plakte zijn rode ’Nee-sticker’ erbij. „Ja, logisch”, zegt de garagehouder uit het lintdorp Burgerbrug. „Wie wil er nou wel zo’n ding in de buurt?”

Hij en andere dorpelingen hebben zich tien jaar geleden al eens verzet tegen de komst van „enkele megaturbines” in aangrenzende polders. Toen met succes. Maar Kramer ziet, net als zijn medestanders, de bui alweer hangen.

Zijn vrees lijkt terecht. Op het provinciehuis in Haarlem stemde men maandag in een compleet tegenovergestelde richting.

De minimale afstand van zeshonderd meter tussen molens en bebouwing die in Noord-Holland geldt, wenst ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
Gast
1 jaar geleden

Ze moeten en zullen ons zo snel mogelijk vernietigen,want die windmolens zijn puur gif. Niet alleen voor de vogels, maar ook voor de mens. Waarom gaat België aan het gas en moeten wij er perse vanaf. Waarom wordt er ook in Duitsland subsidie gegeven voor een gasaansluiting en moeten wij eraf. Het wordt hoog tijd dat we de criminelen in Brussel en den Haag stoppen

NL en EU op weg naar totaal failliet
Gast
1 jaar geleden

Het totale E-centrale capaciteit in Nederland is ongeveer 20.000 MW. Een windmolen heeft een gemiddelde produktie capaciteit van 1 MW. Als Nederland dus al zijn electrische energie met windmolens wil opwekken zijn er dus 20.000 windmolens nodig ….. Met een land oppervlak van 40.000 km² betekent dat dus 1 molen per 2 km² …. Dat kan dus niet !

Nu heeft de NL regering daar boven op ook alvast besloten om aardgas uit te faseren en de regering denkt dat probleem op te lossen met warmtepompen …. Zij gaan daarbij voorbij aan het feit dat warmtepompen in een kouder klimaat als in Nederland niet efficient werken.
De extra electriciteitvraag door warmtepompen wordt daarmee nog een aantal keren die bovengenoemde E-produktie. Voor zonnepanelen is Nederland ook niet het meest ideale land vooral niet in de winter wanneer de warmtevraag het grootst is. Windmolens en zonnepanelen gaan nooit werken. Ook niet met gebruik van restwarmte.

Ieder normaal mens komt eerst met een plan en gaat dan uitvoeren na alle opties uitgewerkt te hebben.
Het vreemde is dat de overheid met geen enkel uitgewerkt plan komt en burgers helemaal niets over horen terwijl wel gesproken wordt over windmolens.
Het is de hoogste tijd dat burgers eisen dat de overheid en ook de EU komt met uitgewerkte plannen voordat er een schop de grond in gaat !!!!
Schrijf de regering en schrijf de EU en eis een antwoord !!!!

De Windmolen Gekte heeft Toegeslagen
Gast
1 jaar geleden

Er is geen klimaat probleem. Dat wordt U aangepraat door globalisten die U voorliegen dat er een probleem zou zijn. Diezelfde globalisten komen met het onzalige plan om windmolens en zonnepanelen neer te zetten. NIet alleen dat dat bijzonder inefficiënt is, is het ook nog heel kostbaar en milieuonvriendelijk.

Het probleem is zoals altijd weer geld. Olie en gas zijn zeer lucratieve activiteiten en de producenten zoeken niet naar de goedkoopste en beste oplossing voor burgers maar naar maximale inkomsten voor de bedrijven en banken. Dezelfde partijen die achter de EU zitten en achter de Nederlandse regering.

Welnu: windmolens en zonnepanelen leveren misschien gratis stroom, maar er staat wel een gigantische investering tegenover en een enorme afvalberg als de zaak weer wordt afgebroken …. En U als burgers betaalt die investering dubbel en dwars …. Voor geld dat door banken gratis wordt geprint … Hebt U het plaatje?

Denk even na: denkt U dat de ingenieurs en wetenschappers (ik ben er een van) sinds 1945 stil hebben gezeten nadat zij de eerste kerncentrale hebben ontwikkeld? Dat die niet zouden hebben nagedacht wat zij zouden kunnen doen als er geen olie en gas meer zou zijn. Wat denkt U? Welnu: natuurlijk hebben die nagedacht en dingen onderzocht. En de werkelijkheid is dat er plenty mogelijkheden zijn.
Maar het vervelende is dat de politici en de EU hun eigen koers waren ….. en niet geïnteresseerd zijn in techniek. Zij zijn slechts geïnteresseerd in geld en macht.

En voor wie meer wil weten hoe het wel kan moet eens op youtube kijken naar : Thorium LFTR & Kirk Sorensen.

Klaartje
Gast
1 jaar geleden

Wie wil zien hoe de geldstromen gepland zijn als gevolg van klimaat investeringen, kijk en luister hier, in twaalf minuten is het duidelijk
https://twitter.com/X22Report/status/1177590070154543104?ref_src=twsrc%5Etfw

Zeespiegelstijging, waarom de versnelling maar steeds niet komen wil

Arrogante Grapperhaus negeert het algemeen maatschappelijk belang in encryptie debat