in , ,

Kredietcrisis 2.0 is bijna hier: wereldwijde huizenbubbel loopt leeg, van de VS tot Australië en Dubai

housing bubble 1551347720
Tumisu / Pixabay

Tal van berichten die ons bereiken vandaag handelen over één onderwerp: dalende huizenprijzen. We berichtten eerder al over de ernstige situatie down under. De vastgoedbubbel in Australië die leeg loopt.

Soortgelijke gebeurtenissen vinden ook plaats in de VS en in Dubai. Tegelijk is voor de eerste maal in Nederland de gemiddelde woningprijs gestegen tot boven 300.000 euro. Leven wij soms op een eiland, afgesneden van de economische realiteit van de buitenwereld?

(Oorspronkelijk verschenen op Biflatie.nl)

Kan vastgoed alleen maar stijgen in prijs? Tja, zo leek het toch, tot in 2007 de Kredietcrisis uitbrak. Er volgden enkele moeilijke jaren voor de business. Maar die lijken sindsdien alweer tot een andere eeuw te behoren. We keren terug naar de realiteit anno 2019. En naar andere delen van de VS en van de wereld, want daaruit komt het ene onheilsbericht na het andere.

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, Midden-Oosten

‘The United Arab Emirates (UAE) Property Report by Savills Middle East has revealed that home prices in the Dubai-Sharjah-Ajman metropolitan area fell in 2018 as inventory flooded the market.’ (Zerohedge.com)

Kenya, Afrika

‘There is evidence that real estate markets are stalling in Asia, Australia, Europe, and the US, with new evidence suggesting the slowdown has infected Africa.’ (Zerohedge.com)

Verenigde Staten

‘San Francisco Bay Area & Seattle lead with biggest multimonth drop since 2012. San Diego, Denver, Portland, Los Angeles decline. Others have stalled. A few eke out records.’ (Wolfstreet.com)

We eindigen dit artikel om uw dag als eigenaar van vastgoed niet teveel te verzieken. Voor potentiële kopers en huurders van een woning is bovenstaande mogelijk wel goed nieuws. Want een mogelijke voorbode van lagere prijzen voor Nederlands vastgoed. De een zijn dood (nou ja) is de ander zijn brood, zullen we maar denken…?

Lees verder bij de bron: biflatie.nl

‘Will the economic collapse happen in 2019?’ Dat is de retorische vraag die Epic Economist stelt. Hij beantwoordt ze dus zelf: jawel! Het zal opnieuw de vastgoedsector zijn die de lont aansteekt, net als een tiental jaar geleden. Kredietcrisis bis dus. In het Zuiden van Californië is het al bezig. Stijgende huizenprijzen terwijl de verkoop van vastgoed dalend is.

Ook Biflatie schrijft hier geregeld over. Robert Shiller, Nobelprijs laureaat, ziet eveneens het verhoogde risico op een recessie. Dit jaar 2019 nog of in 2020.

https://www.youtube.com/watch?v=w75Wl66eG8Y

Wanneer we bovenstaande waarschuwingen dan kaderen in de economische cijfers van januari en februari 2019, ziet u dan reden voor optimisme? Beware and be prepared…?!

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
geld weg 1551346420

Leuk die KLM aandelen van Rutte voor de bevolking: 11% waarde verlies in één dag! Bye Bye 70 miljoen euro

ea31b10f2ff6023ecd0b470de7444e90fe76e7d619b1104696f1c6 640 data hacker

Per 1 maart nieuwe wet computercriminaliteit versie 3: Politie en justitie gaan pc’s, telefoons en servers hacken