in ,

Kromstaat: Twee teruggestuurde IS-vrouwen in Nederland: ‘Lastig om ze te vervolgen’

Twee door teruggestuurde IS-vrouwen zijn met hun kinderen in aangekomen. De vrouwen zijn op Schiphol direct aangehouden. Van een van de twee werd vorige maand de Nederlandse nationaliteit ingetrokken.

De andere vrouw zat eerder al vast in Turkije en heeft nog wel de Nederlandse nationaliteit.

Verslaggever Hans Jaap Melissen voorziet mogelijke problemen bij de vervolging van de vrouw die eerder al in Turkije vast zat. “Zij heeft eigenlijk gewoon haar straf uitgezeten”, zegt Melissen in Goedemorgen Nederland.

“Dan heb je meteen het probleem of je haar in Nederland wel kan veroordelen vanwege hetzelfde feit. Waarschijnlijk niet.”

Het OM laat aan WNL weten dat het niet per se zo is dat de vrouw niet vervolgd kan worden in Nederland. De manier van berechting in Turkije is namelijk anders.

Eerder moesten twee mannen die al waren berecht in Turkije, alsnog in Nederland voor de ….

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
scherpschutter
1 jaar geleden

Die vrouwen hadden ook als ongewenste vreemdeling terug gestuurd kunnen worden naar turkije. Doen andere landen ook. Nederland en zijn shitregering en politici (behalve dan de PVV natuurlijk) is daar te laf voor, met de vvd voorop. smerig volk. Leve Israël.

scherpschutter
1 jaar geleden

Het OM houdt alleen zichzelf aan het werk. Zij weten echter nu al zeker dat zo’n vervolging niets gaat worden in deze semirechtsstaat nederland. Ze doen dit alleen voor de buhne, zo van “kijk ons het eens goed doen”. Rechtshandhaving in nederland heeft al enige tijd geleden opgehouden te bestaan.

Pistolen-Paultje
1 jaar geleden

Het is helemaal niet moeilijk om ze te vervolgen. Lid zijn van of deelname aan een terroristisch organisatie (Nederlandse of geen Nederlandse nationaliteit) is goed voor 6 jaar gevangenis.
Het probleem is dat de overheid dit niet WIL en dat ze politiek correct willen zijn. Je merkt dat de onvrede onder de bevolking (tegen de overheid) steeds groter wordt. Vandaag of morgen breken er rellen uit en dan zal de overheid hard optreden en alle verworven rechten terug draaien… totalitaire staat aka NWO.

Te weinig metalen voor geplande grootschalige overstap naar elektrische auto’s

De afspraak van 75.000 nieuwe huizen gaat ook komende twee jaar niet lukken