in

Lachen met Randstad?! Toestanden in de bijstand, deel 3

f89b83f411c4f658 640 bijstand

Daar gaan we weer. Ik word weer hartelijk ontvangen bij randstad…..

Ik word eerst naar boven geloodst, hij blij met zijn nieuwe bovenverdieping, ja ja. Mag ik gaan zitten in een hokje, waarna hij gaat halen…dat duurt lang dat water?? O nee hij is een kamertje ernaast met collega aan het roddelen, hardop, ik kan alles horen. Lekker professioneel..?…Doe dan de deur dicht of ga fluisteren…en laat een klant (dat ben ik toch?) niet zo lang wachten, afspraak is afspraak.

Mijn ‘huiswerk' mag ik geven aan hem, mijn sollicitatiebrieven en cv en motivatiebrieven. (ik had mijn best gedaan met mijn aantal brieven..maar ho ho…3 is genoeg…niet zoveel werk aan mij geven dacht hij zeker). De afspraak was dat hij ze zou nakijken en verbeteren. Maar de rastertjes/circel maker man zet overal rastertjes enz neer, met onduidelijk, zeg, onleesbaar iets erbij, ondertussen als een sneltreinvaart zegt hij het erbij…ik zeg meneertje, zo kan ik het niet volgen, als ik moet verbeteren laat mij het dan opschrijven…

Neeeeeee joh, jij gaat ze naar mij mailen met wat verbeteringen en ik stuur ze terug als ik nog wat wil bijvoegen of verbeteren…ik zeg, ok maar herhaal nog even wat je opschrijft want ik kan het niet lezen. Eh…hij wist het zelf ook niet meer….hahaha. Ik moest echt zogenaamd overal om lachen, wat hij ook zei, ik lachen, overdreven met mijn papieren wapperen en lachen, hij zegt wat, ik lachen…leuk overdreven, en leuk toneelspelen. Dat vond meneer wel wat!! (vorige x zei hij, neeee niet toneelspelen, want dat mag niet en heeft hij door. Hij kon lezen of 'emoties' echt waren toch..?

Eh..nou ik kan wel actrice gaan worden, ik kan goed acteren!!) Hoe kan het dat je lacht vraagt hij ook nog…ik zeg tja….ik zou het niet weten hahaha. Ik ook nog overdreven dag gezegd bij het weggaan, hij was helemaal van zijn apropos, ook geen nieuwe afspraak. Wel dat hij mijn brieven zou terug mailen met verbeterpuntjes. (hij moet er iets van zeggen natuurlijk, de gemeente vond mijn brieven heel erg goed namelijk, wie moet ik nou geloven?).

Tot op heden geen mail met mijn brieven gekregen…..wel stond hij 2 x op mijn voicemail, niet te verstaan, (over professioneel gesproken….mompelen aan te telefoon, onverstaanbaar, o wacht even zeggen en dan met iets anders even bezig zijn onderwijl…je kan goed voicemail inspreken joh…..) ik heb het een paar keer terug moeten luisteren toen haalde ik er iets uit dat ik donderdag naar randstad moet komen om half 2 en bij de 2e voicemail met veel gerommel haal ik eruit of ik een avond ergens wil zijn.

Nu blijkt dat ik dus donderdag inderdaad daarheen moet lees ik per mail, (staat er ook nog leuk bij; zoals telefonisch besproken…bla bla…Heu?? o ja??) voor een jobcenter…. omg…..krijgen we de cijfertjes weer zeker met zo een groepje mensen, weer van voor af aan beginnen. De arbeidsmarkt inzichtelijk maken….waar liggen de kansen….vanuit een optimistisch oogpunt…haleluja. Tuurlijk joh.

En waar blijven mijn beloofde sollicitatiebrieven ondertussen zodat ik kan gaan versturen?? Kan ik donderdag achter een computertje gaan zitten zeker en de vacaturesites langs, wat ik elke dag al thuis doe…? Ach we zien het wel weer, we proberen de moed erin te houden.

 

Deel 4
Deel 2
Deel 1

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2385003792 b68cbe734b chemtrails

Omdat we weer mooie blauwe luchten hebben, DocuKijktip: What in the World Are They Spraying?

3703674196 234f4e77b9 bewaarplicht e1426156680502

Bewaarplicht van tafel, voor nu dan eventjes