in

Daar gaan we weer: Het jobcenter, ditmaal gaan we Pitchen. Toestanden in de bijstand, deel 4

15273861462 d443acc97e pitch

Het drie uur durende uitje naar randstad. He, gezellig…het jobcenter. Het bord staat al weer klaar bij binnenkomst. Ik zag de bui al hangen. Meneer nr. 2 zou het wel even leiden. zucht….En ja hoor, daar gaat hij weer, de cirkeltjes en grafiekjes en streep hier en daar en procentjes…hij was vast de leraar van meneer 1.

Dan gaan we nu pitchen….ooookeeeee….iedereen een pitchrondje doen, 7 mensen welgeteld, duurt uren natuurlijk, want iedereen moest iets ervan zeggen liefst negatief, want ja, daar leer je van hè. Daarna nog een keer het rondje maar dan goed doen hoor, want anders…..

En dat duurt dan 3 uur lang. Met mini pauzetje.
Maar zonder koffie of thee. Je moet je pitch wel uit je hoofd leren voor je sollicitatiegesprek….
De pitch die je moest doen was; ik ben (naam) (neeeeeee niet je leeftijd foei foei…als je ouder dan 30 ben nooooooit je leeftijd zeggen…) (discriminatie leeftijd? welnee joh..:-( )en dan ik ben (b.v.) administratief medewerker, ik ben goed in dit en dat, en waarom ik daar goed in ben, (??) en voorkeur wat voor soort bedrijf of tak.
En dan de hele tijd met big smile, anders geldt het niet, dan moet je over, want zonder te lachen het opzeggen dat kan niet hoor….

Persoonlijk vind ik het een beetje onzin, als je op een gesprek gaat, gaat degene vragen waarom je bij dat bedrijf zou willen werken, waar je goed in ben, wat je aanspreekt in de functie. Ze gaan niet vragen, okee zeg je pitch op. Daar moeten ze mee oefenen, met zulke gesprekken, daar heb je meer aan toch?? En dan pas als je weet wat voor bedrijf je een gesprek krijgt….

Hou het 1 op 1 ik dan, dan bereik je toch veel meer???? of ik ben gek, dat kan natuurlijk ook. Maar ja, we spelen het spel maar weer mee. Dan word er meegedeeld; Je MOET elke week hier komen, voor 6x, je bent VERPLICHT, je mag niet afzeggen dat is verboden, doe je dat wel moet je met bewijs komen waarom je niet komt!!!!!! DUS!!
En VERPLICHT 5 vacatures meenemen, elke week weer. (waar haal ik dat in godsnaam vandaan, 5 vacatures, die dus wel bij mij aansluiten???)

Hetgeen wat ik al vond heb ik al op gesolliciteerd. Uit kranten en internet maak je toch zeer weinig kans, er solliciteren er honderden op. Dus gaan we maar elke week pitchen. Maar niet zeggen dat je in de zorgsector wil, eh….waarom niet, daar maak ik de meeste kans op gezien ik daar al jaren in zit. Ik snap het niet.

Het lijkt mij wel goed om in die hoek te zoeken….en ook open te solliciteren…maar zij weten het vast beter. Toch?? Ach ja, ik zei nog tegen meneer, zeg, ik wacht nog steeds op mijn sollicitatiebrieven en motivatiebrieven enz, die jij zei dat je ze kon verbeteren…..
Oh ja eh..die krijg je. Als pasen en pinksteren op 1 dag vallen zeker…..

Deel 3
Deel 2
Deel 1

Photo by Matt Zhang Photography (MZP) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4203172423 5b2365f5e5 united eu e1426540618704

Einde sociale zekerheid Nederland in zicht: EU wil gemeenschappelijke schulden en uitkeringen

15867322691 c95b3d67f5 navo

NATO daagt Rusland uit met grote grootscheepse militaire oefening