in

Het “hulp” uitzendbureau van de gemeente? Toestanden in de bijstand, deel 2

8702051667 6578c36c18 Randstad

Okee, de gemeente weet het even niet meer met mij. Ineens een bericht dat ik word overgeheveld naar Randstad voor een zogenaamde workshop. Prima, ik ga er wel op af.

Op naar de workshop, ik dacht, dat kan helpen, een workshop, kijken wat je kan, wat je wil, opties, maar nee geen van dat alles. Een mini clubje dat weer opgezadeld word met cijfertjes en procentjes verhaaltjes. Alsof we dat al niet weten!!! Na een paar uur puur gelul mag je 1 op 1 met zo een mannetje. (Jammer dat ik net weer de verkeerde trof) Meneer lulletje rozenwater, de gezelligste thuis, vraagt wat ik kan en wil, waarop ik een paar dingen op noem. Ja dus wel 40 uur zegt mr. L. Nee zeg ik, ik ben alleenstaande moeder, ik wil part time. Mr. L valt zowat van zijn kruk. Dat kan niet, je MOET 40 uur. Ik zeg nee ik ga part time. Dan ben je psychisch zeker niet in orde zegt hij. Pardon??? Ik laat mijn kind niet vallen. Hij snapte het niet hoor. Het is vast iets geestelijks houdt hij vol. Ik hield vol, nee ik wil werken part time zodat ik ook nog tijd heb voor mijn kleine kind. Zo ging het een paar keer over en weer, hij eist full time ik eis part time, hij houdt vol dat ik dan niet in orde ben in mijn bovenkamer.

Dat MOET van de gemeente verklaard hij. Ik zeg dat het niet hoeft van de gemeente, als ik maar uit de kom, al is dat met 3 dagen werken of 4 maakt niet uit. Hij stond met zijn oortjes te klapperen. Nou…als je dat dan afgesproken hebt…tja..tja..eh…ik weet het niet…Pffffff…..Ik vraag of hij zelf kids heeft, ja wel drie zegt hij, wij werken lekker de hele week, dus als wij dat doen moet jij dat ook doen. Ik zeg jullie zijn samen jullie kunnen dat misschien zo doen, ik niet. Hij begreep er helemaal niets van. Toch is het psychisch hoor, echt…ja ja…Ook nog zeggen dat ik niet goed Nederlands kan omdat ik een klein foutje had gemaakt met mijn formulier, ik zeg dat is even een vergissing geweest. O ja? O ja? Dus ik ben nu van lotje getikt en een dom wicht dat geen Nederlands kan lezen en schrijven. Nou ik krijg toch nog een vervolg afspraak zegt hij, we bellen je….

Ik ben het ja knikken zo zat. Ik word er zo moe van. Opdraven wanneer het moet. Maar ik verwacht nu wel eens iemand die een keer wel begripvol is, aardig is, of iets in die trend, ik dat mijn verwachtingen niet uit zullen komen.Ik wil best meewerken, echt waar, maar geef me dan 1 persoon of instantie die me kan helpen en begeleiden, niet hier beginnen, daar beginnen, daarheen doorgestuurd etc. etc.

Goed, ik mag naar Randstad voor het vervolg gesprek. CV mee, sollicitatiebrieven mee, motivatiebrieven mee. Dat vond meneer dan toch nog wel aardig. Maar ja, toch moest hij me nog wel even naar beneden halen. Want hij hamerde er zo op dat ik zoooooo emotieloos was. Ik leg uit, ik ben niet emotieloos, maar wel een beetje moe van naar het kastje naar muur gestuurd te worden. Moe is wat anders dan geen emoties meneer…..Moet ik gaan huilen??? Ja ik voel niks gaat hij maar door, ik moet iets voelen anders kan ik zo moeilijk werken….(ik kan je wel wat laten voelen hoor dacht ik, maar laat ik me in houden….)

En wat is je passie…o je weet toch wel wat passie is he?? Weet je wat dat is?? JAAA lul dat weet ik! Gaat hij het nog uitleggen ook, ik zeg meneer ik weet wat het is….pfffff    Okee, vertellen wat ik wel zou willen en wat niet, dat ik bv computers leuk vind…word ik weer als nerd uitgemaakt!!!!! Ja je vind computer leuk, dan ben je toch een nerd???zegt hij…Nou jaaaa zeg ik, dan hoef je geen nerd te zijn. Of ik Engels spreek, ja zeg ik, ik heb in Amerika gewoond dus ja dan ken ik mijn Engels wel, nou en zegt hij, ik heb ook eens een Engels boek gelezen, maar zegt niet dat ik Engels nog spreek of lees. tjeeeeeemig zeg….Hij MOET dus overal iets op aanmerken. Is hij daarvoor aangenomen ofzo om mensen te intimideren? Ik zeg meneer wat doet u boos zeg…o…o…zegt hij, is dat zo? Ja meneer….O das niet de bedoeling hoor, ik MOET dat doen, als ik aardig ben of te lief komt het misschien niet over of werkt het niet, daarom doe ik  zo, maar niet de bedoeling hoor….zucht…..

Ik zeg, ik wil graag hulp bij mijn cv en brieven verbeteren zodat ik weer aan de slag kan met sollicitaties verzenden, kan dat..? Ja ja ja…dat doen we de volgende keer wel. Ook huiswerk mee he, 10 banen die je wel wil en 10 die je niet wil en persoonlijk stukje bij je cv schrijven. Ok, gaan we doen. Wel lachen he volgende keer, anders voel ik het niet he, lachen he…ik zeg ik vind er niks lachends aan…. maar ik zal mijn maskertje opzetten volgende keer. Nou…dat hoefde nou ook weer niet…Ok dan niet. Niet meer emotieloos hoor volgende week met zo een toon alsof hij het tegen een kind heeft, ik zeg komt vast door mijn rokersstem dat het zo lijkt, o dat vond hij dan wel weer sexy een rokersstem…nou vraag ik je…wat is dit voor een ellende joh. Dus, ik ben: een psychisch, geestelijk gestoord iemand, die geen emoties bezit, slecht Nederlands spreekt/schrijft, een nerd, dom wicht, passieloos, en wat al niet meer. En bedankt. Ik bel je voor een nieuwe afspraak…okee prima..ondertussen al zowat 2 weken geleden dus. Verwacht hij dat ik dan ga bellen, wat willen ze nou?

Mensen, wees een beetje menselijk….De meeste mensen kiezen er niet voor in de bijstand terecht te komen. Ik doe mijn best om eruit te komen. Als ze nou eens een professioneel iemand neerzetten, die bv brieven verbeterd, mee zoekt naar vacatures, mee wil denken, verbeterpunten etc, dan had ik al verder geweest dan vandaag. Ik word niet vrolijk van zo een vent, zo een popie jopie die denkt dat de hele wereld van hem is, dat hij de beste van allemaal is, king of the world! Waarschijnlijk zal ik weer terug gestuurd worden naar de gemeente daar ik niets meer van hem gehoord heb, met de woorden dat hij het niet weet met mij, of niet te werken met me is, of dat ik niet meegaand genoeg ben. We zullen het horen. Word waarschijnlijk weer vervolgd…..

 

Audio via amsterdamfm

 

Deel 4
Deel 3
Deel 1

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
huizenprijzen biflatie

Het Koophuis Complot

1472347817 6128feb76c staatsloterij

Schimmig: Ferdy Roet en Stichting Loterijverlies