in , , , , ,

Maleisische premier: ‘Waar is het bewijs?’ om MH17 vast te pinnen op Rusland, er is juist een gebrek aan bewijs

rusland wat u niet werd verteld e1539611315250

Maleisië heeft het Nederlandse rapport geaccepteerd dat een ‘Russisch gemaakte’ raket in 2014 zijn civiele verkeersvliegtuig MH17 heeft neergeschoten boven Oost-Oekraïne, maar nog moet zien dat Rusland het heeft afgevuurd, zei premier Mahathir Mohamad.

“Ze beschuldigen Rusland, maar waar is het bewijs?” Mahathir vertelde donderdag aan verslaggevers van de Japanse Foreign Correspondents Club (FCCJ) in Tokio.

“Je hebt sterk bewijs nodig om te laten zien dat het werd afgevuurd door de Russen,” ging de premier verder, volgens het Maleisische staatspersbureau Bernama. “Het zou kunnen zijn door de rebellen in Oekraïne; het zou een Oekraïense regering kunnen zijn omdat ook zij dezelfde raket hebben. “

Malaysia Airlines vlucht MH17, op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur, werd neergeschoten boven Oost-Oekraïne op 17 juli 2014 – te midden van hevige gevechten tussen inwoners van twee oostelijke regio’s die de staatsgreep van februari verwierpen in Kiev en troepen verzonden door de West-gesteunde regering om ze te onderdrukken.

Alle 283 passagiers en 15 bemanningsleden aan boord van de Boeing-777 werden gedood. Kiev gaf Rusland onmiddellijk de schuld voor het incident en de meeste westerse media gingen kritiekloos akkoord.

Mahathir stond sceptisch tegenover het feit dat iedereen die betrokken was bij het Russische leger de raket had kunnen lanceren die het vliegtuig trof, maar voerde aan dat het voor professionals duidelijk zou zijn geweest dat het doelwit een civiel passagiersvliegtuig was.

“Ik denk niet dat een heel erg gedisciplineerde partij verantwoordelijk is voor het lanceren van de raket,” zei hij.

Het door Nederland geleide Joint Investigation Team (JIT), wiens rapport vorig jaar de schuld van Moskou was voor het neerschieten van MH17, versperde Rusland van deelname aan het onderzoek, maar betrok de regering van Oekraïne. Hoewel Maleisië ook lid is van JIT, onthulde Mahathir dat de functionarissen van zijn land geblokkeerd waren om de vluchtrecorders van het vliegtuig te onderzoeken.

“Om een ​​of andere reden mocht Maleisië de zwarte doos niet controleren om te zien wat er gebeurde,” zei hij. “We weten niet waarom we uitgesloten zijn van het onderzoek, maar vanaf het begin zien we er teveel politiek in.”

HET IDEE WAS NIET OM ERACHTER TE KOMEN HOE DIT GEBEURDE, MAAR LIJKT GECONCENTREERD TE ZIJN OP HET PROBEREN VAST TE PINNEN OP DE RUSSEN.

“Dit is geen neutraal soort onderzoek,”

 voegde Mahathir eraan toe.

De JIT-beschuldigingen verwierp, maakte Rusland het bewijs openbaar dat de door Nederland geleide onderzoekers weigerden te onderzoeken, inclusief het serienummer van de raket die naar verluidt MH17 trof, waaruit blijkt dat het in 1986 in de Sovjet-Unie werd vervaardigd en in het arsenaal van de Oekraïens leger ten tijde van de tragedie.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
data lek 1559300578

Belastingdienst, kanslozer kan het niet: accountant had toegang tot data oud-cliënten door lek

schaakmat 1559298988

Open brief aan NU.nl, NUcheckt en Facebook over zoveelste uitglijder met factchecks