in

Medisch ‘bewijs’ om onder mondkapjesplicht uit te komen is te koop voor €5,50

geen mondkapje uitzondering

De mondkapjesplicht die vanaf dinsdag 1 december gaat gelden heeft geleid tot een online aflatenhandel in medische ‘bewijzen’.

Deze ‘bewijzen’ zouden de drager ervan een vrijstelling geven van de mondkapjesplicht. Op verschillende sites is het mogelijk om voor enkele euro’s een kaart te bestellen die zegt dat je om medische redenen een uitzondering vormt op de mondkapjesplicht.

De kaarten worden niet erkend door het RIVM.

De website hulpmiddelkaart.nl zegt hulp te willen bieden aan mensen die onder de uitzondering vallen. Zij moeten vanaf morgen van de overheid zelf aantoonbaar kunnen maken dat ze om medische redenen geen mondkapje kunnen dragen.

Iedereen kan een hulpmiddelkaart bestellen. Je hoeft hier verder niet voor te bewijzen dat je onder de uitzonderingsregel valt. Een woordvoerder van hulpmiddelkaart.nl laat aan Hart van Nederland weten dat de website ‘niet bevoegd is om te controleren of iemand onder de uitzondering valt.’

Er is verder ook geen samenwerking met de overheid.Op de vraag of de handel in vrijstellingen ethisch verantwoord is, wil de woordvoerder niet ingaan.

Volgens haar zal de website doorgaan met de verkoop van de kaarten zo lang dit niet …..

Lees verder bij de bron: Hart van Nederland

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lockdown tyranny aier

The Great Reject – Of The Great Reset

52e9d0444c55af14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784c762a78d79e4e 640 coronavirus

PCR-test-fittie: prof. dr.’en- slopen PCR-coronatest, RIVM-prof. dr.’en ontkennen alles