in , , , ,

Kinderen onder de zes nu ook al aan antidepressiva

8976133 c48bfb3daf prozac

We moeten toch wel in een heel zieke maatschappij leven als kinderen jonger dan zes jaar antidepressiva krijgen voorgeschreven.

Het wordt tijd om alarm te slaan, want cijfers uit Engeland laten zien dat de trend om van onze kinderen totale zombies te maken onverminderd groeit.

Volgens cijfers van de NHS in Engeland, National Health Service, zijn er antidepressiva voorgeschreven aan kinderen jonger dan zes jaar. De cijfers beslaan de periode van april 2015 tot en met september 2016 en dat aantal zal sinds die tijd waarschijnlijk alleen maar zijn toegenomen.

Van de 198.906 recepten voor antidepressiva die werden uitgeschreven in die periode voor kinderen jonger dan achttien jaar, waren er 12.756 voor kinderen in de leeftijdsgroep zeven en twaalf en 617 voor kinderen jonger dan zes jaar.

Volgens Stichting Young Minds is er de afgelopen 25 jaar een toename geweest van 70 procent van teenagers die lijden aan nervositeit en depressiviteit. Daarnaast zo zegt deze Stichting, krijgen drie van de vier kinderen die in aanmerking komen voor een diagnose met een medische mentale conditie niet de ondersteuning die ze nodig hebben.

Met deze ondersteuning bedoelen ze dan psychotherapie. In plaats van die psychotherapie krijgen ze medicijnen voorgeschreven zoals Sertraline, bij ons beter bekend als Zoloft en in België ook als Serlain, en daarnaast natuurlijk Fluoxetine, beter bekend als Prozac.

Ook in ons land is er al de nodige geweest vorig jaar over dit probleem:

Artsen schrijven teveel antidepressiva voor aan kinderen en tieners.

Artsen houden zich slecht aan de Nederlandse richtlijn voor het voorschrijven van antidepressiva aan kinderen en tieners met een depressie.

Niet alleen schrijven ze antidepressiva veel te vaak voor, ze doen dat ook nog eens vaak in veel te hoge doseringen.

Ook is de voorgeschreven startdosering vaak hoger dan aanbevolen. Zo kreeg meer dan de helft van de tieners de startdosis van een volwassene voorgeschreven. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de afdeling Farmacie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Er werden vorig jaar de nodige Kamervragen over gesteld, maar met het antwoord van Staatssecretaris van Rijn kan niemand wat.

Er is geen integraal inzicht in de mate waarin artsen antidepressiva bij jeugdigen richtlijnconform voorschrijven, omdat hiervan geen structurele data of gegevens beschikbaar zijn.

We hebben hier niet te maken met één structureel probleem, maar met meerdere.

Het begint al enkele jaren geleden wanneer er een nieuw handboek voor de psychiatrie wordt uitgegeven, waarmee bij wijze van spreken het een keerje in de neus peuteren in de klas door een kind al wordt gezien als een geestelijke stoornis.

In het voorjaar van 2013 is de vijfde druk uitgekomen van het handboek van de Psychiatrie, “Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders”, of kortweg DSM-5.

Om duidelijk te maken wat dit betekent, hierbij een deel uit een eerder artikel uit dat jaar:

Met de komst van deze nieuwe editie heeft eigenlijk iedereen die ook maar iets voelt of emoties toont, een geestelijke stoornis.

Dat betekent dan dat eigenlijk de hele wereld “behandeld” zou moeten worden met psychotrope “medicijnen” (middelen die ondermeer de gemoedstoestand beïnvloeden). Op dit moment gebruikt al tien procent (ca 30 miljoen) van de Amerikaanse bevolking antidepressiva en wereldwijd zitten grofweg 500 miljoen mensen aan deze psychotrope medicijnen. Laat deze getallen eens goed inzinken en bedenk vervolgens de lijst van vreselijke bijwerkingen erbij. Met de komst van DSM-5 kan dit aantal gebruikers wel eens snel toenemen.

Want onder de nieuwe “geestesziekten” die broodnodig “behandeld” moeten worden bevinden zich condities zoals ‘hamsteren' (jaja, a la Albert Heijn) en internetverslaving. Zo is er ook een afwijking die misschien wel op iedereen van toepassing is, “General Anxiety Disorder”, oftewel GAD. Ieder mens voelt zich af en toe wel eens wat gespannen als ze bijvoorbeeld iets niet zo alledaags moeten doen. Zoals het bezoeken van een psychiater. Als je dus wat nerveus overkomt bij zo'n gesprek vertoon je al symptomen van GAD en dien je behandeld te worden.

Bijna alle vormen van vrij normaal gedrag zijn binnenkort gerubriceerd als mentale afwijking. Iemand die een geliefde heeft verloren lijdt vanaf nu aan “Major Depressive Disorder” en dient “behandeld” te worden. Iemand die wat last heeft van heimwee heeft vanaf vandaag “Seperation Anxiety Disorder” en dient uiteraard hoognodig “behandeld” te worden. Iemand die regelmatig dingen verdacht vindt, zoals wij, leidt aan “Paranoid Personality Disorder” en dient zeer dringend “behandeld” te worden. (Redactie: schot voor open doel, we weten het.)

Het heeft allemaal niets te maken met geneeskunde, maar alles met de verdiensten van de farmaceutische industrie enerzijds en het massaal nog grotere zombies maken van de bevolking anderzijds.

We hebben gezien dat er een enorme toename schijnt te zijn van “depressieve kinderen” en dus gaan we deze maar Prozac geven, terwijl men geen flauw idee schijnt te hebben hoe het dan kan dat die kinderen vervolgens suïcidale gedachten krijgen.

Jan Buitelaar, hoogleraar psychiatrie en kinder- en jeugdpsychiatrie, verbonden aan het UMC St. Radboud, was de voorzitter van de commissie die voor het eerst richtlijnen opstelde voor het behandelen van depressieve kinderen. „Daarvoor gingen de richtlijnen altijd over volwassenen. Wat wij deden was in feite nieuw.”

De commissie besloot dat fluoxetine (Prozac) wel geschikt is voor kinderen. Maar ook in de bijsluiter van dat middel staat dat er bij kinderen en adolescenten „meer kans op suïcidaal gerelateerd gedrag” is. Waarom mag Prozac wel? „De data voor Prozac waren toch wel veel gunstiger”, zegt Buitelaar. En er waren ook meerdere onderzoeken naar gedaan die niet waren gesponsord door de farmaceutische industrie – in tegenstelling tot bij paroxetine.

Buitelaar: „Alle antidepressiva kunnen in het begin van een behandeling toename geven van suïcidale gedachten en gevoelens. Hoe dat komt is niet goed begrepen.”

Het wordt nu echt tijd dat we wakker worden en beseffen dat emoties en bij kinderen enthousiast en soms wild gedrag een normaal onderdeel van het leven zijn en dat er in de meeste gevallen absoluut geen sprake is van een (mentale) stoornis.

video is verwijderd

 

 

Lees verder via de Bron: Niburu.co

Photo by maebmij cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5968123054 165965f9a4 zelfmoord1

CBS: Aantal gevallen zelfmoord gestegen naar 5,2 per dag

5390930041 47803a3abd zelfmoord

18 huisuitzettingen en 5 zelfmoorden PER DAG: Hoogste aantal ooit in ons schijnheilige Nederland