in ,

Migranten misbruiken massaal uitkeringen voor vieren vakantie in thuisland

zwitserland eritrese asielzoekers

Ontnuchterend: Bouwbedrijf biedt 100 asielzoekers opleiding en baan aan, slechts één wil werken.

Afrikaanse migranten uit onder andere Eritrea, die in Europa asiel krijgen omdat hun leven zogenaamd gevaar loopt als ze worden teruggestuurd, blijken massaal hun uitkeringen te misbruiken om vakantie te vieren – in hun eigen thuisland.

Dat gebeurt niet alleen in de EU (zoals uit eerdere berichten vorig jaar bleek), maar ook in Zwitserland, dat er veel strengere immigratieregels op nahoudt. De Basler Zeitung schrijft dat jaarlijks duizenden Eritreeërs hun uitkering gebruiken om een ticket van ongeveer € 600,- te kopen, waarmee ze via Istanbul naar Khartoum (Soedan) of Addis Abeba (Ethiopië) vliegen. Vanaf daar reizen ze verder met de bus. Alleen al vanuit Zwitserland gaat het dagelijks om zo’n 50 asielzoekers die op vakantie gaan naar hun ‘door oorlog verscheurde’ thuisland.

80% krijgt uitkering, hoog genoeg om vakantie te vieren

Hoewel de meeste Eritreeërs geen asiel krijgen, lukt het de Zwitserse autoriteiten –net als de Europese- niet om ze uit te zetten (= men wil ze helemaal niet uitzetten, aangezien er het afgelopen jaar welgeteld zes afgewezen Eritreeërs werden teruggestuurd). 80% van de Eritreeërs krijgt een uitkering die dermate hoog is, dat vakantie vieren in Afrika geen probleem is.

Ineens hebben ze allemaal wèl een paspoort

Verreweg de meeste migranten komen zonder paspoort in Europa aan, wetende dat ze dan zo goed als zeker niet worden teruggestuurd. De Eritreeërs blijken voor hun vakantiereisjes plotseling allemaal weer over een paspoort te beschikken. Die hebben ze dus óf verborgen gehouden, óf ze hebben nieuwe papieren gekregen, bijvoorbeeld via het Eritrese consulaat in Genève.

1 op de 100 wil leren en werken

We berichtten al vaker dat van de migranten die hier mogen blijven –dus bijna allemaal- er vrijwel niet één aan het werk gezet kan worden, hetzij omdat ze iedere basisvaardigheid ontberen en niet voldoende capaciteiten hebben om deze aan te leren, hetzij omdat ze niet willen, en van een uitkering willen blijven leven.

Het in Halle gevestigde Duitse bouwbedrijf Papenburg dacht mee te werken met de ‘integratie’ door 100 asielzoekers een opleiding en een baan als vrachtwagenchauffeur, betonwerker, bouwmachinist of bouwvakker aan te bieden. ‘Het ontnuchterende feit,’ aldus manager Angela Papenburg: slechts één jonge Syriër blijft de opleiding volgen. De andere 99 hadden er geen zin in, en vertrokken weer. (2)

Bronnen:

(1) Basler Zeitung
(2) Junge Freiheit
(3) Breitbart

Lees verder bij de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e83cb60b29f0033ecd0b470de7444e90fe76e6dd1cb4104196f8c2 640 trump

Trump wil bijdrage aan VN stoppen vanwege steun aan Palestijns terrorisme

2015 05 01 17 58 17.eurosymbool lightning 05i

Trumps EU-ambassadeur verwacht dat euro en EU binnen anderhalf jaar instorten