in , ,

Trumps EU-ambassadeur verwacht dat euro en EU binnen anderhalf jaar instorten

2015 05 01 17 58 17.eurosymbool lightning 05i

ECB president Draghi suggereert voor het eerst dat een land uit de eurozone kan stappen.

Professor Ted Malloch, die namens de regering Trump waarschijnlijk de ambassadeur voor de EU wordt, verwacht dat de euro binnen één tot anderhalf jaar instort. ‘Ik ben er niet zeker van dat er nog een Europese Unie zal zijn om mee te onderhandelen… Wat ik in 2017 absoluut zou doen is ‘short’ gaan op de euro. Ik denk dat het niet alleen een afzakkende valuta is, maar dat er een echt probleem is, en dat de munt in feite in het komende één tot anderhalf jaar kan instorten.’ (1)

Dat het uiteenvallen van de eurozone een steeds serieuzere mogelijkheid wordt bleek onlangs toen ECB president Mario Draghi voor het eerst openlijk suggereerde dat een land uit de eurozone kan stappen. De afgelopen jaren hield hij nog stug vol dat ‘er geen plan B’ is voor de euro.

TARGET-2 systeem dreigt te exploderen

Een lidstaat dat wil vertrekken, moet echter eerst zijn TARGET-2 schulden betalen, zo stelde Draghi. Voor Italië komt de rekening dan op € 357 miljard uit. Daarmee moeten vooral Duitsland, dat voor € 754 miljard aan TARGET-2 ‘assets’ heeft (feitelijk waardeloze ‘leningen’ en kredieten aan Zuid Europa, waarmee op kosten van de belastingbetaler de import uit Noord Europa werd gefinancierd), en Nederland, dat hier in 2012 al minimaal € 220 miljard aan kwijt was, worden gecompenseerd – geld, dat in onze samenleving had kunnen worden geïnvesteerd, zoals het overeind houden van de inmiddels kapot bezuinigde gezondheidszorg.

De enigen die naast de zuidelijke schuldenlanden enorm van TARGET-2 hebben geprofiteerd zijn de exporterende bedrijven, de banken en hun grootaandeelhouders. Daarom willen zij per se in de eurozone blijven. Dat dit steeds meer ten koste gaat van de gewone man, die al jaren wordt geconfronteerd met stijgende lasten, is duidelijk iets waar men in Brussel, Den Haag en Frankfurt geen seconde wakker van ligt.

De afgelopen maanden zijn de TARGET-2 saldo’s snel groter geworden, waardoor de instabiliteit van de eurozone verder is toegenomen. Harvard econoom Carmen Reinhart waarschuwde al voor een kapitaalvlucht uit Italië, waardoor het toch al wankele land zo goed als zeker zal instorten, en daarmee de hele eurozone in zijn val dreigt mee te sleuren.

Bronnen:

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge

Lees verder bij de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zwitserland eritrese asielzoekers

Migranten misbruiken massaal uitkeringen voor vieren vakantie in thuisland

15190486126 dbd23ae613 Propaganda e1485670361446

Kamerlid: “Het ministerie van Justitie is een propagandaministerie”