in

Trump wil bijdrage aan VN stoppen vanwege steun aan Palestijns terrorisme

e83cb60b29f0033ecd0b470de7444e90fe76e6dd1cb4104196f8c2 640 trump

Nieuwe regering gaat alle bestaande en geplande multilaterale verdragen analyseren en indien nodig opzeggen.

‘Eindelijk een president die zijn verkiezingsbeloftes waarmaakt,' is de teneur op veel pro- sites en forums. De ene ‘executive order' is nog niet getekend, of de ander belandt al op zijn bureau. Nadat Trump gisteren aankondigde door te gaan met de plannen voor de bouw van een muur langs de grens met Mexico, werd bekend dat hij nu van plan is om de Amerikaanse bijdrage aan de te stoppen vanwege de steun en erkenning van de Palestijnse terreurorganisatie PLO, die zich voor de buitenwereld als de Palestijnse Autoriteit heeft vermomd, maar feitelijk één en dezelfde zijn.

Trumps volgende uitvoerende bevel treft alle organisaties die de Palestijnse Autoriteit en/of de PLO als volwaardige leden en/of onafhankelijke staten steunen, inclusief de Verenigde Naties. In de ontwerptekst staat te lezen dat de financiële steun voor iedere organisatie ‘die wordt gecontroleerd of substantieel wordt beïnvloed door iedere staat die het terrorisme steunt', of minderheidsgroepen vervolgt (zoals christenen in veel moslimlanden), of zich schuldig maakt aan enige andere schending van de mensenrechten, wordt stopgezet.

Het Amerikaanse Congres uitte onlangs felle kritiek op resolutie 2334, waarmee eenzijdig de Israëlische aanwezigheid in Judea, Samaria en Oost Jeruzalem werd veroordeeld. Nadat president Obama de resolutie zonder veto liet passeren, pleitte senator Ted Cruz al voor het stopzetten van de Amerikaanse bijdrage aan de VN, totdat de internationale organisatie de resolutie ongedaan maakt.

Trump gaat zich mogelijk uit diverse verdragen terugtrekken

In Trumps decreet wordt gesproken van een vermindering van minstens 40% van het aantal Amerikaanse subsidies voor internationale organisaties. De VN is voor 22% afhankelijk van Amerikaans , en dreigt dus hard getroffen te worden.

Een speciaal comité gaat tevens kijken welke ‘vredes'operaties van de VN onder de maatregel kunnen gaan vallen. Daaronder vallen ook het Internationale Strafhof (ICC) in Den Haag, het VN Bevolking Fonds (dat vooral gericht is op het beteugelen van de bevolkingsaanwas in de Derde Wereld door o.a. abortus te promoten) en de ontwikkelingshulp aan landen die zich verzetten tegen belangrijk Amerikaanse beleid.

De nieuwe president kondigt ook een ‘Moratorium op Nieuwe Multilaterale Verdragen' af. Alle bestaande en geplande verdragen met meerdere landen of partijen worden tegen het licht gehouden, met uitzondering van afspraken die gedaan zijn in het kader van de veiligheid en internationale handel. Het comité wordt gevraagd aanbevelingen te doen welke verdragen de kan opzeggen.

Bronnen:

(1) Arutz 7
(2) Ynet News

Lees verder bij de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
merkel censuur

Duitse overheid waarschuwt voor chemische aanslagen op drinkwater

zwitserland eritrese asielzoekers

Migranten misbruiken massaal uitkeringen voor vieren vakantie in thuisland