in

Ministerie negeerde jarenlang noodsignalen over versterkingsoperatie Groningen

failed 1542644143
Tumisu / Pixabay

Topambtenaren van het ministerie van Economische Zaken hebben jarenlang noodsignalen over problemen bij het Centrum Veilig Wonen (CVW) genegeerd. Dat blijkt uit stukken die in het bezit zijn van RTV Noord.

Het CVW was in Groningen van 2015 tot eind 2019 verantwoordelijk voor de afhandeling van aardbevingsschade en de versterking van woningen.

Toenmalig Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders waarschuwde het ministerie in de zomer van 2017 dat het bedrijf afspraken niet nakwam en dat Groningers daar de dupe van waren. Desondanks is al die tijd niet ingegrepen, waardoor de versterkingsoperatie achterloopt.

Hoewel het ministerie meerdere malen is gewaarschuwd door Alders ontkent het ministerie dat het destijds wist van de problemen bij het CVW.

In oktober 2019 legde minister Wiebes in een interview met RTV Noord de schuld van de falende versterkingsoperatie bij het CVW. Volgens Wiebes was het bedrijf de afspraken niet nagekomen. Hij sprak van een “kolossale blamage” en “een complete verrassing” Hij noemde het CVW verder een black box.

“We kwamen daar niet binnen, kenden de getallen niet en we wisten niet precies wat daar gebeurde. Dat was echt de NAM.” Wiebes doelde daarmee op het gaswinningsbedrijf dat het CVW aanstuurde.

Het ministerie zegt dat ….

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
justitie doofpot

Doofpot misdaadcijfers: Nederland lijkt soms gewoon op een bananenrepubliek

ad75899668e8fc6c 640 bananen

Jorritsma (vvd) stopte brandbrief over moskee en falend Justitie weg