in

Mislukking: Overheid weet hoogopgeleide Syriërs niet in geschikte banen te krijgen

De Nederlandse overheid maakt een complete bende van de integratie van Syriërs die een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Zelfs de hoogopgeleide vluchtelingen kunnen niet op gepaste plekken worden ingevoegd op de arbeidsmarkt: ze blijven bijna allemaal steken in de horeca of de schoonmaak.

Kijk, Syrische vluchtelingen. Je kan er van vinden wat je wil, maar ze zijn er nu eenmaal in Nederland. Je moet er het beste van maken. En dus kan je als overheid maar beter zorgen dat ze op een plek komen waar ze het meest tot hun recht komen.

Niet alleen omdat dat fijn is voor de heren en dames Syriërs, maar ook omdat de Nederlandse arbeidsmarkt – die schreeuwt om personeel – er dan ook nog wat aan heeft. Logisch toch?

Zou je denken. Het is echter het volstrekt tegenovergestelde van wat het kabinet-Rutte III precies uithaalt met deze mensen.

Ze worden allemaal in slechts twee arbeidssectoren gepropt, die daardoor overvol geraken.

De rest van de arbeidsmarkt krijgt de tienduizenden Syriërs die naar Nederland zijn gekomen niet te zien. Ja:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

2 Comments

Leave a Reply
  1. Dus heeft de overheid hier nooit over nagedacht …. en is er nooit over gesproken met de bedrijven of zijn die mensen konden plaatsen.
    De zoveelste blunder van dit kabinet dat blijkbaar uitsluitend regeert op gevoel en wat de EU dicteert ….
    De rekening wordt overigens in alle gevallen bij de burgers neergelegd … zonder dat die enige inspraak hebben … niet bij de EU en ook niet bij deze regering.

    Er is maar een oplossing: deze regering moet zo snel mogelijk weg !!!

Geef een antwoord

Het Coronavirus zal meer mensen failliet laten gaan dan dat het doodt

Wikipedia past de geschiedenis aan en verwijdert de namen van klimaatsceptische wetenschappers