in , ,

Monsanto verbannen uit Europees Parlement. Ongehoord wat dit bedrijf allemaal doet

59cd3ac8fc7e93e3048b4568

Werknemers van de Amerikaanse biotechnologiereus zijn tot nader order niet welkom in het Europees Parlement.

Dat heeft de conferentie van voorzitters van het Europees Parlement unaniem beslist. De beslissing komt nadat het Amerikaanse bedrijf weigerde om te komen getuigen over de Monsanto Papers.

“Nee, het is geen hoax: de conferentie van de voorzitters heeft net met unanimiteit beslist dat werknemers van Monsanto voorlopig niet meer welkom zijn in het parlement,” zo schrijft Philippe Lamberts, covoorzitter van de Europese Groenen, op zijn Facebookpagina.

Gemanipuleerd

Het Amerikaanse Monsanto, van de omstreden onkruidverdelger Roundup met glyfosaat, was uitgenodigd om uitleg te komen geven voor de commissie Landbouw van het parlement.

De Amerikaanse zaadveredelaar wordt er namelijk van verdacht dat ze wetenschappelijke studies naar de gevaren van glyfosaat heeft gemanipuleerd en dat ze ook druk heeft gezet op de instanties die advies moesten uitbrengen over de risico's van de producten.

Weigerden

De verantwoordelijken van Monsanto weigerden echter in te gaan op de uitnodiging.

In een brief eerder deze maand stond onder meer dat het Europees Parlement volgens hen niet de plaats is om over dergelijke onderwerpen te praten.

Niet te laten dicteren

“Monsanto wil met andere woorden enkel naar het parlement komen wanneer het hen goed uitkomt, bijvoorbeeld om hun belangen te verdedigen achter gesloten deuren, maar niet om op een democratische manier in debat te gaan tijdens een openbare zitting,” stelt Lamberts vast.

“Het parlement heeft dus beslist om zich niet te laten dicteren door Monsanto,” zegt hij.

 

Lees ook eens verder bij de Bron: time2wakeup.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sddefault 1

“VS en haar bondgenoten (Nederland!) medeplichtig aan ISIS”

Psychiater Dogs 2 640x353 640x336

Top psychiater op TV: Migranten zijn niet te integreren en tijdbom onder samenleving