in , ,

Moslimbevolking in EU kan verdrievoudigen tegen 2050

5755270530 ab336df57f refugee UK

Als de huidige migratiestroom doorzet, dan zullen er in 2015 75 miljoen moslims in de zijn, oftewel 14 procent van de bevolking. Zelfs bij een migratiestop zal de moslimbevolking in de EU stijgen tot 7,4 procent. Voor zal het mogelijke aantal nog hoger liggen, gezien het relatief hoge aandeel moslims dat nu al in het land woont. Tot die conclusie komt het Pew Research Center.

De moslimbevolking in de Europese Unie (EU) zal tegen 2050 blijven groeien. Vandaag maken moslims ruwweg vijf procent van de gehele EU-bevolking uit, oftewel bijna 26 miljoen mensen. In sommige lidstaten ligt dat aandeel hoger of lager. Z.o is in Frankrijk 8,8 procent van de bevolking , in 8,1 procent en in België en respectievelijk 7,6 en 7,1 procent.

Drie scenario's

Het onderzoek stelt dat het percentage van moslims in de EU tot 2050 kan verdriedubbelen, van 4,9 procent tot 14 procent, indien de huidige migratiecrisis zich voortzet. Volgens Pew zal zo'n 18 procent van de Belgische bevolking in dat geval moslim zijn, in Nederland zal dat ruwweg 15 procent zijn. In Frankrijk en zal in dat geval respectievelijk 18 en 19,7 procent van de bevolking moslim zijn. In Zweden zal dat aandeel zelfs 30 procent bedragen.

In een gemiddeld migratiescenario, dit wil zeggen dat de migratiecrisis onder controle blijft, zal het percentage van moslims in de EU verdubbelen tot 11,2 procent. In België zal 15 procent van de bevolking dan moslim zijn. In Nederland stijgt het aantal in dat scenario tot 12,5 procent. In Duitsland zal het aandeel 10,8 procent bedragen en in Frankrijk 17,4 procent.

Ook met een totale migratiestop zal het aantal moslims sterk toenemen, voornamelijk door natuurlijke aanwas. Over de hele EU zal de moslimbevolking dan stijgen van 4,9 tot 7,4 procent van het geheel. In België en Nederland zal het aandeel moslims in dat scenario stijgen tot respectievelijk 11,1 en 9,1 procent van de bevolking.

Moslim is jonger en krijgt meer kinderen

Volgens Pew was de migratie de grootste factor die zorgde voor de groei van de moslimbevolking in de EU. Zo kwamen er tussen 2010 en 2016 maar liefst 3,48 miljoen moslims naar Europa, voornamelijk een gevolg van de migratiecrisis. De tweede factor is volgens Pew de natuurlijke aanwas. Binnen de moslimbevolking werden er namelijk 2,92 miljoen meer mensen geboren dan er in dezelfde periode overleden.

Het onderzoek stelt ook vast dat de gemiddelde moslim veel jonger is dan de rest van de bevolking. 50 procent van de moslims in de EU zijn jonger dan 30, vergeleken met slechts 32 procent van de niet-moslims. Bovendien krijgt een moslimvrouw gemiddeld 2,6 kinderen, veel meer dan de niet-moslimvrouw, die gemiddeld 1,6 kinderen verwacht.

Het aantal bekeringen is te klein om een grote invloed te hebben op de bevolkingsgroei. Het is zelfs zo dat meer mensen zich vanuit de islam zich bekeren tot een ander geloof, dan dat niet-moslims zich tot de islam bekeren.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rijkarm180

Kan je rijken vertrouwen? De ‘Paradise Papers’

Immigranten

Hoe Merkel en Macron geheime migratiedeal voorbereiden