in ,

Mutatiestam uit India zou de huidige onderzoeksinspanningen voor het coronavirusvaccin teniet kunnen doen

Corona outbreak Janet Ossebaard scr

Een in India geïsoleerd coronavirusstam had een mutatie die de huidige internationale vaccinatie-inspanningen nutteloos zou kunnen maken, waarschuwden onderzoekers in Australië en Taiwan.

Wetenschappers hebben hetzelfde proces gevolgd waardoor het ernstige acute respiratoire syndroom (SARS) mensen kon infecteren, maar de gevonden mutatie gooit hen uit de koers.

De wetenschappers beweren dat de verandering plaatsvond in een deel van het spike-eiwit waardoor het nieuwe coronavirus zich aan bepaalde menselijke cellen kan binden. De structuur is gericht op cellen die ACE2 bevatten, een enzym dat wordt aangetroffen in de buitenste oppervlaktecellen in de longen, waardoor het SARS-virus mensen kon infecteren, meldde de  South China Morning Post voor het eerst .

Onderzoekers weten veel over de receptor en raceten op antilichamen om het te richten, maar de structurele mutatie zou al het onderzoek in gevaar kunnen hebben gebracht.

Medewerkers van Murdoch University in Australië, samen met onderzoeksauteurs Wei-Lung van de National Changhua University of Education in Taiwan, zeiden dat de spanning in India het eerste rapport was van een significante mutatie van de serie.”De waarneming van dit onderzoek heeft de alarmbel gewekt dat Sars-CoV-2-mutatie die het epitoop (iets waar een antilichaam zich aan hecht) aan kan variëren, op elk moment kan ontstaan. Dit betekent dat de huidige vaccinontwikkeling tegen Sars-CoV-2 een groot risico loopt zinloos te worden.

Hun studie, die niet door vakgenoten is beoordeeld, stond dit weekend voor het eerst op de preprint-beoordelingssite biorvix.org .Terwijl de India-stam, afkomstig van een patiënt in Kerala, al in januari aan het National Institute of Virology werd getoond, werd de volledige genoomsequentie twee maanden later vrijgegeven – een enorme vertraging waar sommige onderzoekers perplex van staan.

Volgens het SCMP “is er reële bezorgdheid dat duizenden bemonsterde en gesequentieerde stammen slechts het topje van de ijsberg zijn – en een grote variëteit vergroot het risico dat nieuwe stammen op dezelfde manier nieuwe vaccins nodig hebben als het griepvirus.”

Ondanks de tegenslag zijn wetenschappers over de hele wereld aan het racen om een ​​vaccin te vinden voor een virus dat vanaf dinsdagochtend 1,9 miljoen mensen over de hele wereld heeft besmet en een dodental heeft van 120.450 en nog steeds, volgens gegevens van de Johns Hopkins University . In de Verenigde Staten waren er 582.590 gevallen met 23.649 sterfgevallen.

Lees verder bij de bron: Fox nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
455555181 9bf7f6258c new world order

Binnenkort worden we wakker in een Big Brother-communistische dictatuur

Coronavirus structure1 1 21 20

Covid-19 en de circuits van het kapitaal