in , , , ,

Na het lezen van deze 3 feiten, zul je een stuk minder je smartphone voor het slapen gaan gebruiken

Smartphone Before Bed

Het lijkt erop dat de tijd net voor het sluiten van onze ogen om naar dromenland te gaan de tijd is wanneer iedereen nog even snel hun e-mail, of Facebook willen checken, of nog even chatten met vrienden, of gewoon de weer voorspelling voor de volgende dag nog even controleren. En we doen dit vanuit onze knusse bedden, met behulp van onze nieuwste smartphones.

Maar onderzoekers zijn onvermoeibaar in het onderzoek naar de effecten van smartphones op onze algehele gezondheid, en wat ze ontdekt hebben is niet positief.

De meeste mensen maken zich zorgen over straling van mobiele telefoons, maar dit is niet de grootste zorg als het gaat om de bijwerkingen van het gebruik van mobiele telefoons.

Zoals de onderzoekers verklaren, moeten we ons zorgen maken over het blauwe licht uitgestraald door smartphones, wat tal van gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

We zijn van nature blootgesteld aan blauw licht door de zon op een dagelijkse basis, omdat dit licht een onderdeel is van het volledige lichtspectrum. Maar wanneer we tijdens de nacht er aan worden blootgesteld door het gebruik van onze smartphones, laptops, tablets en andere LED-schermen, kan het uw ogen beschadigen, evenals de productie van melatonine – het hormoon dat je helpt in te slapen te onderdrukken.

Volgens de onderzoekers, houden smartphones verband met deze 3 gezondheidsproblemen:

1. verhoogd risico op kanker

Hoe meer blauw licht blootstelling van smartphones in de nacht, hoe meer slaapproblemen. Verstoorde slaap anderzijds verhoogt het risico van kanker, vooral prostaat- en borstkanker.

Melatonine, het hormoon dat wordt onderdrukt door blauw licht, is een krachtige antioxidant en een natuurlijk wapen van het lichaam tegen kanker. Dus, door gebruik van je smartphone net voor het slapen gaan op een regelmatige basis, ben je eigenlijk het afweermechanisme van het lichaam tegen deze dodelijke ziekte aan het vernietigen.

2. Slaap Verlies

Melatonine regelt je lichaam’s slaap/waak-cyclus, en blauw licht verstoort de productie. Gebrek aan slaap op zijn beurt leidt tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals:
– Depressie
– Gewichtstoename
– Geheugenverlies
– Cardiovasculaire problemen
– Langzamere reactietijd
– Verouderde huid
– Oogschade

Blauw licht blootstelling brengt schade aan het netvlies, wat leidt tot verlies van het centrale zicht – macula degeneratie en staar. Een arts deelt het verhaal van een 35-jarige patiënt wiens ogen met cataract in soortgelijke toestand waren als die van een 75-jarige. Hij zegt dat de belangrijkste reden hiervoor smartphone gebruik was voor het slapen gaan, ook al vereist dit nog nadere onderzoeken.

Vanavond, in plaats van het browsen op het internet voordat je gaat slapen, denk aan wat je net hebt gelezen!

Bronnen: Business Insider | Healthy Food House | David Wolfe

Lees verder via de Bron: World Unity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e837b10d2bf0053ecd0b470de7444e90fe76e6d21db2164595f2c4 640 privacy

Aankondiging zitting over het onrechtmatig verzamelen en verwerken van medische gegevens door de Zorgverzekeraars en NZA (10 maart)

sodium bicarbonate food supplement 768x494

Het is niet zout of suiker, maar het is het meest gevaarlijke witte gif dat we elke dag eten